A Barcelona hosszabbításban jutott tovább a nyolcgólos mérkőzésen

ˆhirdetés

A Granada majdnem óriási meglepetést okozott, hiszen a Barcelona a 87. percben még kétgólos hátrányban volt, de mégis a katalánok jutottak tovább a kupában

 

 

A spanyol kupa negyeddöntőjében a Granada Kenedy és Soldado góljaival kétgólos előnnyel mehettek szünetre, de a második félidő hajrája és a hosszabbítás a Barcelonának kedvezett. Amúgy is volt itt kapufa, óriási hazai védések, és nem mellesleg nyolc gól.

 

A 88. percben Messi mélységi passzát Griezmann küldte kapura becsúszva szinte az alapvonalról, a labda a kapusról bepattant, ez megadta a löketet a Barcelonának. A ráadás perceiben Jordi Alba a testi épségét sem féltve fejjel egyenlített. Érdekessége volt ennek a gólnak is, hogy Messi mélységi ívelése megint Griezmannt találta meg az ötös csücskénél, a francia most nem kapura lőtt, hanem középre fejelt, ahol Alba érkezett és egyenlített.

A hosszabbításban megfordult a szerep, Jordi Alba tekert középre balról, Griezmann pedig a kapuba fejelt. A Granadának erre még volt válasza büntetőből, de a Barcelona ekkor már nagyon nyomott és várható volt az újabb vendég gól.

A 108. percben Messi lövését védte a kapus, de a kipattanót Frenkie de Jong küldte a kapuba, zárásként pedig Jordi Alba óriási kapásgólt ragasztott a léc alá. Amúgy természetesen megint Griezmann volt az előkészítő, aki bal külsővel tette ki a tizenhatos bal oldalán érkező védőnek.

A Barcelona fölényét jellemezte, hogy 36 lövéssel próbálkozott a csapat, az Opta statja szerint 20 alkalommal kaput is találtak.

Griezmann pedig nagyszerű formába lendült erre az évre, hiszen már 6 gólnál és 5 gólpassznál jár.

 

2021.02.03., 21:00
SZERDA
   
GRANADA
Kenedy 33
Soldado 47
Fede Vico 103 (11-es)
3-5
h.u
BARCELONA
Griezmann 88, 100
Jordi Alba 90+2, 113
Frenkie de Jong 108
ˆhirdetés