Zidane úgy tűnik nyárig esélyt kap

ˆhirdetés

Zinedine Zidane úgy tűnik az idény végéig maradhat a Real Madrid edzője

 

 

Fogy a türelem Zinedine Zidane-nal szemben, a bajnoki gyenge szereplés után az Alcoyano elleni kupakiesés az utolsó csepp lehetett a pohárban, de úgy tűnik van még lehetősége a francia mesternek.

 

Egy biztos, ha más lenne az edző, akkor már menesztették volna, Zidane-nak még mindig megvan a játékosmúltja és a három Bajnokok Ligája győzelem miatti respektje. De még az előző idényben kiharcolt bajnoki cím is a posztján tarthatja. És talán az, hogy ebben az idényben nem igazol játékost a Madrid, inkább elenged.

Az évek óta várt fiatalítás sem úgy zajlik, ahogy szeretnék, a drágán igazolt fiatalok közül nem sokan váltak be, talán az éppen térdműtétből lábadozó Rodrygo volt az egyetlen, aki átlag feletti teljesítményt nyújt a fiatalok közül. Vinícius Jr. viszont már rengeteg kritikát kap, az Alcoyano ellen is gyengén játszott és természetesen megint sikerült a spanyol sajtónak elcsípni egy jelenetet, amin Marcelo éppen kéri honfitársát, hova helyezkedjen a hazai csapat egyenlítésénél. Vini Jr. nem oda helyezkedett, gólt szerzett az Alcoyano. Amely ezzel kiharcolta a hosszabbítást, majd emberhátrányban a győzelmet jelentő gólt is.

Korábban azt láthattuk, hogy Zidane nagyszerűen rotálja a játékosait. Erre az idényre olyan szinten elfogytak a sztárjátékosok a kispadról, hogy tényleg csak a fiatalokat tudja bevetni. Ők pedig nem hozzák azt a szintet, amivel előbbre lehetne lépni. Erre válaszul kénytelen Modricot állandóan játszatni, vagy Ramos sem nagyon kaphat pihenőt, míg Benzemának sincs alternatívája.

Zidane jelenleg abba a helyzetbe került, ha rotál, akkor az a baj, ha pedig nem, akkor az.

A télen is tudni lehet, nem fog igazolni játékost a Madrid, Jovicot már visszaengedték a Frankfurthoz, mert a szerb nem kapott lehetőséget a francia mestertől. Ödegaardot visszahívták a Real Sociedadtól a nyáron, de a középpályás már kérvényezte, engedjék újra kölcsönbe, mert elege van a kispadozásból. Zidane Ödegaardnak sem találta meg a helyét, vagyis tovább fogy a keret, a rotálás lehetősége egyre nehezebb lesz.

A Marca szerint az igazgatóság idény közben nem akar változtatni, így nyárig húzni akarják a dolgot Zidane-nal. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha tavasszal megint jobban fog menni a Madridnak, akkor milyen indokkal lesz érdemes elküldeniük a sikeredzőt? Zidane Madridja tavasszal mindig jobban szerepel. Amikor a játékosoknak össze kell szedniük magukat, és motiváltabbak egy nehezebb ellenfél miatt, akkor képesek megmenteni az edzőjük állását. De amikor a papíron könnyebb mérkőzéseket kellene letudni, jönnek a pontvesztések, vagy jelen esetben egy kupakudarc egy harmadosztályú ellenféllel szemben.

Az is érthető, hogy idény közben nem akarnak váltani edzőt, mert nem tudnak neki új játékosokat biztosítani. Így viszont fél évvel később kezdheti kialakítani az új edző, már ha lesz új edző, az elképzeléseit. A nyárra belengetett új játékosokkal viszont valószínűleg Zidane is képes lehet jobb eredményekre, szóval érdekes a helyzet, nincs könnyű helyzetben Zidane sem.

ˆhirdetés