A Real Madrid nem készül új játékos igazolására

ˆhirdetés

Alapvetően nem készül igazolásra januárban a Real Madrid

 

 

A Real Madrid nem igazol új játékost télen, egy esetben változhat csak a dolog, ha távozik valaki a keretből és pótolni kell a posztot.

 

A Marca értesülése szerint januárban sem várható új igazolás a Real Madridnál, mint ahogy nyáron sem igazolt új játékost a bajnoki címvédő.

A Real Madridot is komolyan érinti a koronavírus járvány okozta gazdasági válság. Jóval kevesebb bevétele lett a klubnak, mint, ahogy tervezték, ezért többek között a játékosok fizetését is csökkenteni kellett 10%-kal, amibe a játékosok bele is mentek.

Ha nem folytatódott volna a bajnokság, akkor 20%-kal kellett volna csökkenteni a béreket, így fontos volt a klub számára is, hogy be lehetett fejezni a bajnokságot. Amit amúgy meg is nyert a Real Madrid.

A 2020/21-es idény sem alakul úgy gazdaságilag, ahogy szerette volna a klub, hiszen még mindig zárt kapuk mellett kell rendezni a mérkőzéseket. Viszont annyiban nem gond a Madridnak, hogy a stadion átalakítása gőzerőkkel zajlik. Reményeik szerint, mikor vége lesz a járványnak és újra járhatnak nézők a meccsekre, jól fog kijönni a helyzetből a klub, mert 100-150 millió euró plusz bevételt is hozhat majd az új, modern Bernabeu.

Januárban David Alaba átigazolását emlegetik a csapattal kapcsolatban. A Bayern München védőjének lejár a szerződése nyáron, így szabadon igazolható lesz. Elképzelhető, hogy megpróbálnak megállapodni a játékossal. Hosszú távon keresnek Ramos pótlására középső védőt, Alaba az egyik jelölt. De nyárra lehet hallani még Haaland és Mbappé nevét is.

ˆhirdetés