Pogba, Özil, Alli és Giroud is klubot válthat

ˆhirdetés

Több sztár játékos is klubot válthat januárban a Premier League-ben

 

 

Januárban újra átigazolási időszak van, így indulnak a találgatások, a pletykák. Nagy a várakozás a szurkolóknál, távozik, vagy érkezik-e új játékos a kedvenc csapatukhoz. Télen olyan játékosok is klubot válthatnak, mint Paul Pogba, Mesut Özil, Dele Alli, vagy Olivier Giroud.

 

Paul Pogba távozása nem új téma, a francia világbajnok középpályás helyzete nem biztos a Manchester Unitednél. Ugyan egy jó Pogbára szüksége lenne Solskjaernek, de sokat sérült és a játéka sem feltétlenül kiemelkedő. Bruno Fernandes érkezésével nehezebb lett megtalálni a valódi posztját is. A pletykák szerint a Juventus érdeklődik iránta. Korábban a Real Madridról is lehetett hallani, mint lehetséges kérő, de a klub a télen nem tervez átigazolást, csak abban az esetben, ha valaki távozik a keretből. Pogba ráadásul nem olcsó játékos, így a magas fizetése gondot jelenthet a csapatoknak, megakadályozhatja a téli váltást.

Annak ellenére sem valószínű Pogba távozása, hogy az ügynöke megszellőztette a januári távozását, mondván, a játékos nem boldog a helyzetével. De kíváncsian várjuk, mi történik vele a következő hetekben, több játéklehetőséget kap, vagy kispadozni fog.

Mesut Öziltől nagyon szívesen megszabadulna az Arsenal, hiszen az előző szezon óta nem kapott lehetőséget Mikel Artetától, miközben a csapat legtöbbet kereső játékosáról van szó. A pletykák szerint Törökországból és Amerikából van iránta érdeklődés. Az Arsenal valószínűleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy sikerüljön távozásra bírni a német világbajnok játékmestert. A 32 éves játékos iránt a Fenerbahce érdeklődik Törökországból, míg az MLS-ből az Inter Miami, a Los Angeles Galaxy és a DC United figyeli a helyzetét.

Dele Alli sincs könnyű helyzetben. A 24 éves középpályás lehetett volna a nagy nyertese Mourinho érkezésének, jól is kezdett a portugál mester irányítása alatt, majd volt sérülés és formahanyatlás. Azóta sem találja magát a Tottenham szurkolók egyik kedvence, így nem is kap sok lehetőséget a portugál mestertől. Ha pedig kap, akkor egy mérkőzésen belül vannak zseniális megmozdulásai, majd felelőtlenek is, amikből gólt kaphat a csapata. Dele iránt a PSG már a nyáron is érdeklődött, most pedig a pletykák szerint Pochettino érkezhet a francia klub kispadjára, így egykori edzője csábítaná újra az angol válogatott középpályást. Az Everton is érdeklődik iránta, de nem valószínű, hogy a Tottenham közvetlen riválishoz engedné el a játékosát, még kölcsönben sem.

Olivier Giroud helyzete is bizonytalan. A 34 éves támadó a szokásos helyzetben van: nem kezdő, bár ha lehetőséget kap, akkor rendre kihúzza a bajból a csapatát. A Chelseanél is érkezett olyan játékos a keretbe, akit már csak az ára miatt is előbb fog Lampard játszatni, mint a franciát, így nem véletlen, hogy megint klubváltásról pletykálnak. A West Ham, a Marseille és az Atletico Madrid is érdeklődik iránta. A spanyol klub a távozó Diego Costa utódját keresi éppen. Giroud rövid távon jó megoldás lehet Simeone szempontjából, de kérdés, mennyire akar kispadozni, mert Suárez kibérelte a kezdőt a csapatnál.

ˆhirdetés