Hivatalos: Pochettino lett a PSG edzője

Mauricio Pochettino lett a PSG vezetőedzője

 

A Paris Saint-Germain hivatalosan bejelentette Mauricio Pochettino kinevezését. A klub egykori játékosa edzőként tért vissza Párizsba.

 

A közlemény szerint 2022. június 30-ig szóló szerződést kapott a 48 éves szakember. A megállapodás egy évvel hosszabbítható.

Pochettino játékosként 2001 és 2003 között 95 mérkőzésen lépett pályára a PSG színeiben. Az argentin válogatottban 20 alkalommal játszhatott.

Edzőként az Espanyolt 2009-2012 között irányította, majd jött az angliai időszaka. 2013-2014 között a Southampton edzőjeként dolgozhatott, majd 2014-2019-ig a Tottenham Hotspurt erősítette. A londoni klubbal Bajnokok Ligája döntőig sikerült jutnia a 2018/19-es idényben.

Pochettino Thomas Tuchelt váltja a kispadon, az első edzésére pedig 2021. január 3-án kerül sor.

"Nagyon boldog vagyok és megtisztelő a számomra, hogy a Paris Saint-Germain edzője lehetek." - mondta Pochettino a kinevezése után.

"Szeretném megköszönni a klub vezetőségének a bizalmat, amelyet irányomban tanúsítottak. Ez a klub, mindig is különleges helyet foglalt a szívemben. Csodálatos emlékeim vannak, különösen a Parc des Princes egyedülálló légköréről."

"Nagy ambícióval és alázattal térek vissza a klubhoz, ahol szívesen dolgozom együtt a világ legtehetségesebb játékosaival. Ez a csapat nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik, munkatársaimmal mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden versenykiírásban a legjobban szerepeljünk. Mindent megteszünk azért, hogy a csapatunknak harcos és támadó játékidentitást adjunk, amilyet a párizsi rajongól mindig is szerettek."