A Chelsea menesztette Lampardot

ˆhirdetés

Frank Lampard távozott a Chelseatől, menesztették a klublegendát

 

 

A Chelsea hétfőn hivatalosan bejelentette, menesztették Frank Lampardot a vezetőedzői posztról. A döntésre a rossz eredmények miatt került sor.

 

"Nagyon nehéz döntés volt a Klub számára, nem utolsósorban azért, mert kiváló személyes kapcsolatom van Frankkel, és a legnagyobb tiszteletben tartom őt" - kezdte Roman Abramovich klubtulajdonos, aki méltatta a munkamorálját is, de kiemelte: "A jelenlegi körülmények között azonban úgy gondoljuk, hogy a legjobb döntés a vezetőváltás."

"A klub, az igazgatóság és mindenki nevében szeretnék köszönetet mondani Franknek vezetőedzőként végzett munkájáért, és sok sikert kívánok neki a jövőben. Ikonja ennek a nagyszerű klubnak, a státusa nem változik. A Stamford Bridge-n mindi örömmel fogadjuk."

Lampardot 2019. július 4-én nevezték ki a Chelsea vezetőedzőjének, egy olyan nehéz helyzetben, amikor a klub nem igazolhatott játékost eltiltás miatt. A 42 éves szakember képes volt a fiatal csapatával kiemelkedő helyen végezni a bajnokságban, majd a nyáron elképesztő összegeket költöttek fiatal labdarúgókra, viszont az eredmények már nem jöttek. A Chelsea 19 mérkőzés után csak 29 pontot gyűjtött, 11 ponttal vannak lemaradva az éllovas Manchester Unitedtől és csak a 9. helyen állnak a tabellán.

A döntést azért is hozták meg, mert az utóbbi mérkőzések rossz tendenciái nem változtak, viszont még van esély akár nemzetközi kupaindulást jelentő helyen végezni.

A pletykák szerint Thomas Tuchel lehet az utódja, akit idény közben menesztettek a PSG-től. A szakmai stábjának tagja volt a francia klubnál Lőw Zsolt is. Tuchel elképzelhető, hogy jól fogja tudni kezelni a nyáron érkező Havertz és Werner kettőst, akiktől sokat várnak a klubnál.

 

ˆhirdetés