A Burnley - Fulham bajnokit elhalasztották

A Burnley - Fulham Premier League mérkőzést is el kellett halasztani

 

A Premier League szombaton bejelentette, hogy el kellett halasztani a koronavírus miatt a Burnley - Fulham találkozót a 17. fordulóból.

 

A mérkőzést január 3-án, 13 órai kezdettel rendezték volna meg, de a Fulhamnél található koronavírusos esetek miatt ezt a találkozót is halasztani kellett.

A Fulham a 16. fordulóban sem léphetett pályára a fertőzött játékosok miatt, így akkor a Tottenhamnél fogták a fejüket, hogy feleslegesen készültek a mérkőzésre, amit 3-4 órával a kezdés előtt halasztottak el. Nem tudtak mást tenni a Spursnél, mint a mihamarabbi gyógyulást kívánni a Fulham érintetteinek.

Amúgy érdekesség, hogy azóta a Spursnél is felütötte a fejét a járvány, de a 17. fordulóban le tudták játszani a meccsüket és nyertek is a Leeds ellen.

A Fulhamnél viszont szombat reggel újabb vizsgálatokon estek át a játékosok és a munkatársak, de nem hogy csökkent volna az esetek száma, hanem növekedést tapasztaltak.

A Premier League-nél független orvosi tanácsokat is figyelembe véve, úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Burnley elleni mérkőzést a Fulhamnél zajló kivételes körülmények miatt.

A ligánál remélik, mivel a klubok túlnyomó többségénél alacsony a pozitív tesztek aránya, így a kormány által előírt COVID-19-cel kapcsolatos protokoll betartása mellett lejátszhatók a mérkőzések.