Alaba nyáron a Real Madridnál folytatja - sajtóhír

ˆhirdetés

David Alaba a Real Madridban folytatja a következő idényben

 

 

A Marca értesülése szerint megállapodást kötött egymással a Real Madrid és David Alaba a közös folytatásról, nyáron csatlakozik a védő a spanyol klubhoz.

 

A 28 éves középső védőnek június 30-án lejár a szerződése a Bayern Münchennél, és mivel az osztrák játékos nem fogadta el a bajorok ajánlatát, így 2021. január 1-től szabadon tárgyalhatott a kérőkkel. A spanyol lap szerint a Real Madriddal megállapodásra jutott, négy évre szóló szerződést fog aláírni és 11 millió eurót fog keresni évente.

A játékos iránt állítólag a Manchester City, a PSG, a Liverpool és a Chelsea is érdeklődött, de a Madrid lesz a befutó. Alaba a Bayern Münchentől állítólag három ajánlatot is kapott, de mind visszautasította.

Alaba az utóbbi tíz évben óriási sikereket ért el a Bayern Münchennel, hiszen 408 mérkőzésen lépett pályára, 32 gól mellett 49 gólpasszal segítette a csapatát, amellyel 25 trófeát nyert, többek között 2 Bajnokok Ligája és 9 bajnoki címet.

Alaba szerződtetése kiemelten fontos a Madrid számára, mivel Sergio Ramos már 34 éves, még nem tudott megállapodni a hosszabbításról vele a klub. Varane szerződése 2022-ben fog lejárni, Militao játékával nem elégedettek. Ráadásul Marcelo helyzete sem biztos a klubnál és Alaba akár a bal szélen is bevethető.

ˆhirdetés