Tényleg mindenért Messi a hibás?

ˆhirdetés

Messi belefáradt, mert mindenért őt hibáztatják, derült ki a legújabb hírekből. Tényleg mindenért ő a hibás?

 

Lionel Messi a Barcelona ikonja, az utóbbi bő évtized legeredményesebb játékosa, a hátán viszi a csapatot, a klubvezetőség rendre mindent megtesz azért, hogy maradjon, pedig nyáron majdnem távozott. De szinte minden olyan top játékos, aki nem tudta magát beverekedni a kezdőbe, vagy nem tudott jó teljesítményt nyújtani a csapatban, Messit hibáztatja.

 

Messiről rendre olyan írások jelennek meg, ami szerint ő maga a Barcelona, nélküle nem dönthet semmit a vezetőség, az edző nem játszathat olyan játékost, akit Messi nem kedvel, ezért több játékost is kiutáltak már a klubtól.

Állítólag ezért kellett mennie Ibrahimovicnak is, de a legújabb cikkek Antoine Griezmann szenvedéséről születnek. A játékos ügynöke beszélt a France Footballnak arról, hogy Messi milyen nagyon megnehezítette Griezmann beilleszkedését a klubba.

Messi hazatért a válogatott mérkőzésekről Spanyolországba, a reptéren eléggé feszült lehetett a helyzet, mert az újságíróknak a Marca beszámolója szerint megjegyezte „Elegem van abból, hogy mindig mindenért hibás vagyok!”

Ráadásul az sem dobhatta fel, hogy az adóhatóság fogadta a gépét, papírellenőrzés és vámfizetés várta.

 

Kérdés, hogy tényleg Messi mindenért a hibás, vagy az, aki olyan játékost igazol, aki alapvetően Messi posztján játszana, de mivel nem képesek jobb teljesítményre, mint Messi, ezért posztot kell változtatna. Vagy az a hibás, aki nem tudja felmérni, hogy a játéka nem fekszik a Barcelona játékához. Persze érthető, nem egyszerű nemet mondani a Barcelona hívására.

Egy edző, próbálja úgy játszatni a csapatát, ahogy a legjobban működik. A Barcelonánál egyértelmű, hogy érdemes Messi köré építeni a csapatot, hiszen akkor működik a legjobban a csapat, ha Messi képességeit maximálisan ki tudják használni. Ráadásul, ha a csapatnak nem megy, akkor Messi majd megoldja felkiáltással működtek az utóbbi időszakban az edzői taktikák.

Majd, ha Messi visszavonul, távozik, vagy csak motiválatlan, rosszul játszik, kerékkötője lesz a játéknak, akkor érdemes elgondolkodni és a helyére hozni új játékost. A Griezmannra fordított pénzből, bőven meg lehetett volna erősíteni a védelmet és a középpályát, nem lenne Messi kérdés. (Innen is nézhetjük a helyzetet)

De nem kell aggódni, Messinek elege van, azon sem csodálkoznánk, ha az idény végén távozna, és akkor kiderülhet, hogy Griezmann mekkora ász, képes lesz a nyakába venni a Barcelonát minden nyűgével bajával?

Egy biztos, egy saját nevelésű játékos, aki klubhű, aki ikon, aki a posztján a legjobb, előnyt élvez egy frissen érkezővel szemben. Minden közösségben megvan a hierarchia, és egy új érkezőnek sosincs könnyű dolga. A világ egyik legjobb játékosa mellett, pedig pláne.

 

Molnár Gábor

ˆhirdetés