Real Madrid: Isco kész távozni

Isco kész távozni a Real Madridtól, jelezte a vezetőségnek

 

 

Az AS értesülése szerint Isco távozni akar már januárban a Real Madridból, több játéklehetőségre vágyik.

 

Nehéz helyzetben van Isco a Real Madridnál. Posztja egyik legjobb játékosának tartják, de a megítélése még a madridi szurkolók között is vegyes.

Zidane keveset játszatja, érthető is, mert kívülről úgy látszik, mintha Isco szenvedne a pályán, egyszerűen nem fekszik az a taktika a számára, amit a francia mester elvár. A Madridnál alapvetően gyorsabb passzokat várnak el és komolyabb védőmunkát egy középpályástól. Isco pedig az a tipikus irányító, aki szereti dédelgetni a labdát és valamilyen meglepő passzal zavarba hozni az ellenfeleket, néha a csapattársakat is.

Sosem volt sima helyzete a játékosnak, hiszen Zidane már érkezése óta jelezte azt, több védekező munkát vár el tőle. Ugyanez volt a helyzet James esetében is, de akkor Isco összeszedte magát és láthatóan fejlődött, míg James kölcsönbe ment.

Most nyáron Isco helyzete nem vált könnyebbé James újabb távozásával, hiszen Asensio felépült, valamint Ödegaardot visszarendelte a kölcsönből a Real Madrid. Ennek ellenére lenne bőven bizonyítási lehetősége Iscónak, de döcög a játék, ha a pályán van.

Mivel az Európa-bajnokságon szeretne részt venni a spanyol válogatottal, ezért játékra, több lehetőségre van szüksége. És ezért nem meglepő az AS beszámolója arról, hogy a játékos képviselője már jelezte a klub felé, meghallgatnák a januári ajánlatokat.

A játékos szerződése amúgy 2022. június 30-ig szól, vagyis idén, legkésőbb nyáron lenne érdemes eladni Iscót, ha pénzt akar kapni érte a Madrid. A klub viszont nincs könnyű helyzetben, mert egyszerre lenne szükség minden bevételre, viszont egyre szűkebb a keret a sok távozó, majd a sok sérült miatt, végül a karanténos helyzetek is bonyolítják az idényt.

Isco átigazolás egy top csapat számára sem lenne egyszerű, nem számít olcsó játékosnak, bár valószínűleg rövid távon kölcsönben vinnék, ha a Real Madrid elengedi egyáltalán. Mert azért egy jó Iscóra szüksége lenne a klubnak is.

Korábbi pletykák szerint a Juventus és a Manchester City szokott iránta jobban érdeklődni. Az Everton viszont várhatóan nem fogja szerződtetni, Carlo Ancelotti cáfolta a pletykákat, ami szerint James után Isco is a liverpooli klubnál kötne ki.