A Real Madrid újabb ikonját veszíti?

ˆhirdetés

Sergio Ramos hosszabbítása kérdéses, bekavarhat a jelenlegi járványhelyzet a megállapodásba?

 

Sergio Ramos szerződése lejár az idény végén, vagyis ingyen távozhat, ha nem születik megállapodás. A Real Madridnál az ikonok távozása sosem volt egyszerű dolog, Ramos esetében sem tudni, mire jutnak a felek.

 

A beszámolók szerint folynak a tárgyalások a játékossal, aki legalább két évre szóló szerződést szeretne és valószínűleg fizetésemelést is el akarna érni. Ezzel szemben áll a Real Madridnál szokott mechanizmus, ilyen korú játékossal évente hosszabbítanak.

A Madrid szempontjából érthető, hogy nem akarnak fizetést emelni, amikor éppen a koronavírus-járvány miatt amúgy is meg kell vágni a játékosok fizetését. Már tavasszal is csökkentettek és ebbe természetesen Ramos is belement, de kérdés, hogy hol van az a határ, amit még elfogad.

A Madrid a hírek szerint kész szembe menni az elveivel és készek akár két évre szóló szerződést is ajánlani a játékosnak, a mostani fizetésével.

Ramos fénykorát éli, történelmi rekordokat dönt sorra és még mindig kihagyhatatlan a keretből. Éppen ezért tud nyomást helyezni a klubvezetőségre, mert nincs kivel pótolni. Ha Ramos nem játszik, akkor derül ki igazán, hogy Varane még nem érett meg a védelem irányítására, Militao pedig kevés lehetőséget kapott eddig a bizonyításra.

A pletykák szerint Ramost vinné a PSG, ahol biztosan nem okozna gondot a fizetése, sőt akár emelhetnének is a mostani összegen. De még a Manchester United érdeklődéséről is hallani a 34 éves védővel kapcsolatban. A lényeg, úgy tűnik, hogy a labda fel van adva, Ramoson is múlik, elfogadja-e a Real Madrid ajánlatot vagy sem. Egy biztos, ha hosszabbít, még mindig a Madrid legnagyobb becsben tartott játékosa marad a csapatkapitány.

Fontos megjegyezni, hogy a kétéves hosszabbítás azt is jelenthetné, hogy Ramos a Madridból vonulhatna vissza 37 évesen. Ez több ikonikus madridi játékosnak sem adatott meg az utóbbi évtizedben. Raúlnak és Casillasnak is távoznia kellett, de még Cristiano Ronaldón is túladott a klub, pedig történelmi csúcsokat döntött a portugál. Talán annyi előnye van Ramosnak, hogy a védőnek a posztján jelenleg nincs igazi alternatívája.

 

Molnár Gábor

ˆhirdetés