Magyarország - Törökország 2-0 Csoportelsők a magyarok!

ˆhirdetés

A magyar válogatott csoportelsőként végzett és feljutott az A-ligába, a törökök ellen sikerült győzelemmel zárni a Nemzetek Ligája idényt, az oroszok pedig nagy pofonba szaladtak így a magyarok végeztek az élen.

 

 

A B-liga, 3. csoportjának záró fordulójában a magyar válogatott a törököt fogadta. A tét a feljutás, a csoport elsőség volt, ahhoz több pontot kellett szerezni, mint amennyit az oroszok a szerbek ellen. Mivel az oroszok nagyon kikaptak, a magyarok pedig nyertek a Puskás Arénában, így meglepetésre feljutottunk a legjobbak közé. A mérkőzésre továbbra sem ülhetett le Marco Rossi a kispadra, mivel a koronavírus fertőzése miatt karanténban volt, Gera Zoltán helyettesítette megint, mint a szerbek ellen is.

 

Az első félidőben inkább a magyar válogatott uralta a mérkőzést, több helyzete is volt Könyveséknek, míg a második félidő mozgalmasabb játékot hozott. Köszönhetően a magyar vezetésnek is.

Az 57. percben Varga Kevin lövését Günok kapus még a kapufára ütötte, de a kipattanóra érkező Sigér becsúszva megszerezte a vezetést. Ehhez az is kellett, hogy a török védő ne tudjon menteni, és rárúgja a labdát a középpályás lábára. A támadás abból indult, hogy a török kapus rosszul rúgta ki a labdát és még a térfél előtt megszerezte a magyar válogatott a labdát és indulhatott az ellentámadás.

A vezetés után a magyar válogatott próbálta tartani a labdát, főleg úgy, hogy közben lehetett tudni, a szerbek nagyon verik az oroszokat. Így a törököknek kimondottan fontossá vált az egyenlítés ahhoz, hogy ne essenek ki a B-ligából.

A vendégek nagy nyomás alá helyezték a magyar tizenhatost, de Dibusz védeni tudta Calhanoglu lövését, valamint több beadásra is jól érkezett ki, de amúgy is magabiztosan állt a lábán a magyar védelem.

A 90+5. percben jött a mérkőzés slusszpoénja, török szögletből indult a magyar kontra, Varga Kevin a saját tizenhatosának előterében előzte meg a török ellenfelét és nyargalhatott végig a pályán, majd a tizenhatosra érve, laposan a jobb alsóba lőtt. Günok most is beleért a lövésébe, de kiütni nem tudta a labdát.

A kétgólos győzelem azt jelentette, hogy a magyar válogatott megnyerte a csoportját és feljutott a Nemzetek Ligája A-ligájába, vagyis a legjobbak közé. A csoport elsőség még sokat számíthat a világbajnoki selejtezők, pótselejtezők során is.

 

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, 46.), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., 46.).

Szövetségi kapitány: Marco Rossi, akit Gera Zoltán helyettesített

TÖRÖKORSZÁG: Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – I. Kahveci (Yazici, 55.), Tufan (Ozcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.), H. Calhanoglu, Karaman – Tosun (Turuc, 71.).

Szövetségi kapitány: Senol Günes

 

ˆhirdetés