Magyarország - Szerbia 1-1 Döntetlen a szerbek ellen!

ˆhirdetés

Elmaradt az újabb bravúr, Izland legyőzése után a szerbek ellen nem sikerült meglepetést okozni

 

A magyar válogatottnak sűrű a programja, a csütörtöki örömünnep után, mikor Izland legyőzésével sikerült kiharcolni az Európa bajnoki szereplést, vasárnap este jött a szerbek elleni Nemzetek Ligája csoportmérkőzés. Mivel korábban kiderült, hogy a törökök legyőzték az oroszokat, így a magyar válogatott egy a szerbek elleni győzelem esetén az élre állhatott volna. Az óriási bravúr elmaradt, csak egy kisebb sikernek örülhettünk, mert a szerbek ellen a döntetlen is szép eredmény.

 

Persze volt miért reménykedni, mivel a szerb válogatott éppen egy komolyabb átalakítás előtt áll, miután nem sikerült kijutniuk az Európa-bajnokságra a pótselejtezőn. Felforgatott válogatottal érkeztek Budapestre.

De ezt el lehetett mondani a magyar válogatottra is, hiszen Gulácsi, Orbán, Sallai, Szalai Ádám, Szalai Attila és Fiola sem játszhatott a Nemzetek Ligája mérkőzésen, sőt, a Bundesliga kontingensnek már vissza kellett utaznia a csapatához, mert vagy sérülten távoztak, vagy a karanténszabályok miatt Sallai esetében, visszarendelte őt a klubja.

 

Így a következő játékosok léptek pályára az este

Magyarország: Dibusz - Botka, Lang, Kecskés - Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Kalmár, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) - Szoboszlai (Schäfer, 78.) - Nikolics (Könyves, 57.)

Szerbia: Dmitrovic - Milinkovic, Spajic, Gudelj - Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) - Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 79.)

 

A magyar válogatott esetében ráadásul Marco Rossi után az Izland ellen a csapatot vezető Cosimo Inguscio is elkapta a koronavírust, így az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított a szerbek ellen.

Az első félidőben inkább a magyar válogatott akarata érvényesült, a vezetést ennek ellenére a szerbek szerezték meg egy szép egyéni akciónak köszönhetően.

A 17. percben a fejjel továbbcsúsztatott labdával Radonjic húzott el a bal oldalon, lefutotta Kecskést, majd középre húzódva lövő helyzetbe cselezte magát és okosan a jobb alsóba gurított.

A folytatásban is tovább támadott a magyar válogatott, aminek egyenlítés lett az eredménye még az első félidőben.

A 39. percben Nikolics passzolt vissza Kalmárnak, aki tíz méterről a bal alsóba lőtt. Szép összjáték után egyenlített a magyar válogatott.

A második félidő inkább kiegyenlített játékot hozott, mind a két oldalon meg voltak a lehetőségek a gólszerzésre, de végül maradt az 1-1-es döntetlen.

 

NEMZETEK LIGÁJA, 5. FORDULÓ

TABELLA

2020.11.15., 20:45
VASÁRNAP
   
MAGYARORSZÁG
Kalmár 39
1-1 SZERBIA
Radonjic 17

 

ˆhirdetés