Magyarország - Izland 2-1 Kijutott az Eb-re a magyar válogatott

ˆhirdetés

Óriási hajrával nyerte az Izland elleni Eb-pótselejtezőt a magyar válogatott, amely kijutott az Európa-bajnokságra

 

Egy óriási potyagóllal korán megszerezte a vezetést Izland, de végig támadta a folytatást a csapat és a 88. és a 90+1. percben lőtt gólokkal nyert a magyar válogatott és kijutott az Euro2020-ra, amit remélhetőleg 2021-ben már tényleg meg lehet rendezni.

 

Gylfi Sigurdsson a 11. percben húsz méterről végezhetett el szabadrúgást, a lövése nem volt túl erős, Gulácsi ezért próbálta megfogni, de kicsúszott a kezéből és a kapuba hullott. Nem jellemző az ilyen hiba a magyar válogatott kapustól, de ez érdekes helyzetet okozott a hátralévő percekben.

Izland a mérkőzés folytatásában a kontrákra rendezkedett be, míg a magyar válogatott próbált támadni, de az első félidőben nem nagyon találták az utat még a tizenhatoson belülre sem, masszívan védekeztek a vendégek.

A második félidőben is próbálkozott a magyar válogatott, de sokáig nem jöttek a helyzetek. Aztán megtörténtek a cserék, egyre támadóbb lett a csapat, és a szerencse is a csapat mellé szegődött.

A 88. percben szerencsés módon pattant Nego elé Nikolics passzából a labda, a jobbról érkező Nego pedig az ötösről a jobb alsóba lőtt.

A 90+1. percben izlandi lövést blokkolt Sigér és abból indult meg a kontra, Szoboszlai indult meg a bal oldalon és középre húzva, jó húszról a bal alsóba bombázott, a labda a kapufáról pattant a kapuba.

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ

2020.11.12., 20:45
CSÜTÖRTÖK
   
MAGYARORSZÁG
Nego 88
Szoboszlai 90+1
2-1 IZLAND
G.Sigurdsson 11

 

Magyarország

Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Fiola (Lovrencsics 61), Kalmár (Sigér 61), Nagy Á., Szoboszlai, Holender (Nikolic 72) - Sallai - Szalai Á. (Könyves 84)

Izland

Halldórsson - Pálsson, Árnason, Sigurdsson, Magnússon - J.Gudmundsson (Bödvarsson 73), Sigurjonsson (Ingason 87), Bjarnason - G.Sigurdsson, Finnbogaon (A.Gudmundsson 73)

ˆhirdetés