Felelős körülmények között folytatódó labdarúgás

ˆhirdetés

Jönnek a zárt kapus bajnoki mérkőzések, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról

 

 

Az MLSZ kedd este kiadott közleményében jelezte, továbbra is betartják, elfogadják a hatósági korlátozásokat, viszont minden lehetőséget megragadnak, amely felelős körülmények között a futball  folytatását segíti.

 

"Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról."

"A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében."

"A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti."

"Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására."

"A Magyar Labdarúgó Szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről."

 

ˆhirdetés