Edzőbuktató vereséget szenvedtek a németek a spanyoloktól?

ˆhirdetés

Óriási pofonba szaladtak bele a németek, a spanyolok lettek a csoportelsők

 

 

A német válogatott 89 éve nem szenvedett olyan súlyos vereséget, mint amilyet a spanyol válogatott mért rájuk. Az utóbbi években inkább a németek alázták az ellenfeleiket, most megtapasztalták, milyen az, ha hat gólt kapnak és egyet sem rúgnak.

 

A spanyolok már a 17. percben megszerezték Morata fejesével a vezetést, a szögletből betekert labdát fejelte a Juventus támadója a kapuba. De már addig is több helyzete volt a hazai csapatnak, mint a vendégeknek. A vezetés pedig tovább pörgette a spanyolokat és nem álltak le, ahogy a németek sem szoktak hasonló helyzetben. A szögletet az a Fabián Ruiz tekerte be, aki öt perccel korábban állt be a megsérülő Canales helyére.

A 33. percben Olmo fejelt a felső lécre, de a kipattanó Ferrán Torres elé került, aki hat méterről a kapu jobb oldalába, a hosszúba bombázott.

A 38. percben újabb szöglet, amit megint Fabian Ruiz végzett el, Rodri gyönyörű mozdulattal, tíz méterről, hátrafelé ugorva csúsztatott a kapu bal oldalába.

A 43. percben Sergio Ramos is megsérült, Eric Garcia állt be a helyére.

A második félidőben sem álltak le a spanyolok.

Az 55. percben Gayá tört be a tizenhatos bal oldalán, már ő is lőhette volna, de előzékenyen jobbra passzolt és Ferrán Torres megszerezte a spanyolok negyedik gólját.

A 71. percben Fabián Ruiz passzolta balra a labdát, a gyors ellentámadás során Ferrán Torres érkezett a tizenhatosra, és futtából a kapu bal alsó sarkába tekert. Mesterhármas a Manchester City szélsőjétől.

A 89. percben Gayá vette le a belöbbölt labdát és passzolt balról laposan középre, Oyarzabal pedig a kapuba lőtte a spanyolok hatodik gólját.

A győzelemmel Spanyolország megelőzte a németeket a Nemzetek Ligája A-liga, 4. csoportjában és készülhetnek a négyes döntőre.

 

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 4.CSOPORT

2020.11.17., 20:45
KEDD
   
SPANYOLORSZÁG
Morata 17
Ferrán Torres 33, 55, 71
Rodri 38
Oyarzabal 89
6-0 NÉMETORSZÁG

 

Spanyolország

Unai Simon - Sergi Roberto, Sergio Ramos (Eric Garcia 43), Pau Torres, Gayá - Rodri - Ferrán Torres (Oyarzabal 73), Koke, Canales (Fabián Ruiz 12), Daniel Olmo (Asensio 73) - Morata (Gerard Moreno 73)

Németország

Neuer - Ginter, Süle (Tah 46), Koch, Max - Goretzka (Neuhaus 61), Gündogan, Kroos - Sané (Waldschmidt 61), Gnabry, Werner (Henrichs 77)

ˆhirdetés