Tokmac és Somália gólokkal nyert a Ferencváros az Újpest ellen

ˆhirdetés

A Ferencváros nyerte az Újpest elleni derbit, több mint tizenötezer néző előtt

 

 

A Ferencváros a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után és a Dinamo Kijev előtt itthon is fontos mérkőzést játszott, az Újpest volt az ellenfél. A bajnoki címvédő kétgólos győzelmet aratott, pedig az Újpest még büntetőt is hibázott.

 

Az első félidő 39. percében szerezte meg a vezetést Tokmac Nguen révén a Fradi. Lovrencsics tekert középre jobbról, Tokmac pedig megelőzte a védőjét és a kapu jobb oldalába fejelt. A labda még le is pattant Pajovic előtt, így nem tudott hárítani az újpesti kapus.

A második gól a 61. percben született szögletből. Mak tekerte jobbról középre a labdát, Somália teljesen egyedül maradt tíz méterre a kaputól és felugorva, kapásból lőtt a kapu jobb oldalába.

Az Újpest izgalmassá tehette volna a mérkőzés végét, hiszen a 78. percben büntetőt végezhetett el a vendég csapat. Dibusz szabálytalankodott a tizenhatosra érkező Bacsával szemben, a büntetőt Tallo nagyon be akarta helyezni a jobb felsőbe, de a labda elszállt a kapu felett.

A 93. percben Frimpong érthetetlen megmozdulással próbált labdát szerezni, amiért kapott egy azonnali pirosat. Teljes ütemtévesztéssel érkezett a labdát elfejelő Bacsa felé magasra tartott lábbal, el is találta a támadó fejét, a labda már régen nem volt ott...

Bacsa a mérkőzés után adott interjút az M4-nek és ott már arról beszélt, hogy nem komoly a sérülése és Frimpong természetesen elnézést kért tőle.

 

NB1, 8. forduló

2020.10.24., Szombat 19:30

FERENCVÁROS
Tokmac 39
Somália 61
piros: Frimpong 90+3
2-0 ÚJPEST

 

ˆhirdetés