Szerbiában nyert a magyar válogatott

ˆhirdetés

Könyves góljával nyert Szerbiában a magyar válogatott Nemzetek Ligája mérkőzésen

 

 

A Nemzetek Ligája harmadik fordulójában a magyar válogatott a szerbhez látogatott és nagy küzdelemben, de nyerni tudott a csapat. Ráadásul a debütáns Könyves góljával.

 

NEMZETEK LIGÁJA

2020.10.11., 20:45
VASÁRNAP
   
SZERBIA 0-1 MAGYARORSZÁG
Könyves 20

 

Szerbia:

Predrag Rajkovic - Stefan Mitrovic, Nikola Milenkovic, Strahinja Pavlovic - Mijat Gacinovic (Dusan Vlahovic, 66.), Nemanja Gudelj, Dusan Tadic, Luka Milivojevic (Sasa Lukic, 46), Filip Mladenovic - Luka Jovic, Adem Ljajic (Nemanja Radonjic, 46)

Magyarország:

Gulácsi Péter - Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila - Bese Barnabás (Willi Orbán, 56.), Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Gazdag Dániel (Schäfer András, 77.), Hangya Szilveszter (Holender Filip, 46) - Nikolics Nemanja (Loic Nego, 76.), Könyves Norbert (Szalai Ádám, 64.)

 

A mérkőzésről

A szerbek az első félidőt talán nem vették olyan komolyan, míg a magyar játékosok erőszakosabban játszottak és próbálták már a védőket letámadni, aminek a 20. percben meg is lett az eredménye. A válogatottban első mérkőzésén pályára lépő Könyves Norbert egy védelmi hibából eladott labdáért küzdött meg becsúszva az ellenfél tizenhatosánál, felpattant, kicselezte a kapust és tizennégy méterről a kapuba lőtt (0-1)

A mérkőzésen ez az egy gól született, de mind a két oldalon voltak még helyzetek, főleg a második félidőben, amire a szerbek felpörögtek és bizony szenvedve, de sikerült megőrizni az egygólos előnyt.

A szerbek fokozták a második félidőben a nyomást, de az újabb igazán nagy helyzetet a magyar válogatott hagyta ki Holender révén. Nikolics ment el a jobb szélen és okosan nem a tizenhatos közepére érkezőkhöz ívelt, hanem a bal oldalon érkező Holendernek emelte át a labdát. Holender mellel átvette, majd kapásból ellőtte, eléggé mellé. Egy kicsit elkapkodta a lehetőséget, mert senki sem volt rajta.

A hajrában a szerbek egy óriási kapufát lőttek, nagyon közel voltak az egyenlítéshez. A 75. percben Tadic szabadrúgása után Mladenovic ment el a bal szélen, a középre lőtt labdájára Vlahovic érkezett és lőtte telibe a jobb kapufát, onnan veszélyesen gurult keresztbe a labda, de újabb helyzet már nem lett belőle.

A kisebb hullámvölgy után a 76. percben csereként érkező Nego gyorsasága megzavarta a hazai védelmet, a csapat küzdelmesen, de távol tudta tartani a kaputól Jovicsékat.

A válogatott egy kis szerencsének is köszönhetően, főleg a kapufánál, de elvitte a három pontot. Nem lehet azt mondani, hogy nem tettek meg mindent  a játékosok a pontszerzésért. A következő ellenfél az orosz válogatott lesz.

ˆhirdetés