Sima Barcelona győzelem, de gólt lőtt idegenben a Fradi

ˆhirdetés

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Ferencváros, de a végére még tíz emberrel is gólokat lőtt a Barcelona

 

A csoportkört a Barcelona otthonában kezdte a Ferencváros, a katalánok 5-1-re nyertek, nehezen pörögtek fel, de a végére Messiék azért megérdemelten tartották otthon a pontokat. A Ferencváros játékosai nem voltak megilletődve, de azért kijött a két csapat közötti különbség, viszont voltak olyan elemek, amit jó volt nézni.

 

A Ferencváros meglepte a Barcelonát, hiszen tíz perc elteltével Tokmac Nguen forgatta meg Piquét és varrta be a bal felsőbe a labdát, de sajnos les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. Majd Tokmac vett át egy előreívelt labdát a tizenhatoson belül és ügyesen tartotta meg, míg Isael a jobb oldalán érkezett, a brazil tiszta erőből telibe találta a felső lécet.

Aztán beindult Messi. Ha nem ment csapatként, akkor Messi egyedül indult meg és cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Kovacevic lábán esett át, majd a büntetőt is Messi végezte el a 27. percben. Dibusz érezte az irányt, de a labda a bal alsóban kötött ki, centikkel maradt le róla a magyar kapus.

A 42. percben de Jong emelt a védők mögé, Ansu Fati kapásból lőtt a bal alsóba, pedig sípcsonttal találta csak el a labdát, de így is gól lett.

A második félidő elején Ansu Fati sarokkal passzolt tovább Coutinho elé, aki a jobb alsóba lőtt.

A 70. percben jött a Ferencváros szépítő találata, Piqué rántotta le Tokmacot a tizenhatoson belül, Kharatin pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. A kiállítás talán túlzó volt, jogosan reklamált a Barcelona védője, aki így kihagyja a Juventus elleni rangadót.

A kiállításra reagált Ronald Koeman, jöttek a friss emberek, és Dembélé érkezése megint felpörgette a Barcelonát, pedig előtte tíz percen keresztül sikerült a kapuja elé szorítani a hazai csapatot. Voltak is lehetőségek, de aztán a megnyílt teret Dembélé használta ki, óriási sebességgel tört be a tizenhatos jobb oldalán, a visszatett labdát Pedri lőtte a jobb alsóba.

Majd a 89. percben Messi hozta helyzetbe Ousmane Dembélét, akire már nem jutott ember és bebombázta a labdát a kapuba.

Összességében kijött a két csapat közötti óriási különbség, a gyorsabb passzok, a gyorsabb játék felőrölte a Ferencvárost és sajnos reális eredmény született, mert amikor sebességet váltott a Barcelona, voltak gondok. De Tokmac sebessége is gondot okozott a hazai védőknek.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 2020/21

1. FORDULÓ

BAJNOKOK LIGÁJA TABELLA

 

2020.10.20.
KEDD
   
BARCELONA
Messi 27 (11-es)
Ansu Fati 42
Coutinho 52
Pedri 82
Dembélé 89
piros: Piqué 68
5-1 FERENCVÁROS
Kharatin 70 (11-es)

 

Barcelona

Neto - Sergi Roberto (Junior Firpo 62), Piqué, Lenglet, Dest - Pjanic (Busquets 76), De Jong - Trincao (Dembélé 63), Coutinho (Araújo 70), Ansu Fati (Pedri 63) - Messi

 

Ferencváros

Dibusz - Botka (Lovrencsics 77), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister 63) - Kharatin, Laidouni (Somália 63) - Sigér - Zubkov (Mak 71), Tokmac (Boli 71, Isael

 

ˆhirdetés