Küzdelmes pontszerzés Oroszországban

ˆhirdetés

Nehéz mérkőzésen sikerült pontot szerezni Oroszországban

 

 

A csoport első oroszok fogadták a második helyezett magyarokat a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. Az első mérkőzésen az oroszok nyerni tudtak a magyar válogatott ellen, idegenben viszont sikerült kiharcolni a döntetlent.

 

NEMZETEK LIGÁJA

B-LIGA, 3. CSOPORT

4. FORDULÓ

2020.10.14., 20:45
SZERDA
   
OROSZORSZÁG 0-0 MAGYARORSZÁG

 

Oroszország:

Sunyin - Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) - An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) - Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)

Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

Magyarország:

Dibusz - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., 46.), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola,46.) - Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.).

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

 

Az első félidőben inkább partnere volt a magyar válogatott az orosznak, de már ekkor látszódott az erőbeli és a tudásbeli különbség is az oroszok javára. Ez a második félidőre csúcsosodott ki. A hazaiak végig támadták a mérkőzést, néhány ellentámadásból próbált veszélyeztetni a magyar válogatott. A lényeg itt a védekezésen volt és Rossi megint jól megszervezte a védekezést, bár voltak komoly egyéni hibák, amiket lehet a sűrű menetelés hatásának is venni, hiszen még Willi Orbánnak is volt egy hullámvölgye a második félidő közepén, de azt nem lehet mondani, hogy ne küzdött volna a csapat. Ami nem volt egyszerű, mert az oroszok próbálták kihasználni a magasságbeli fölényüket is.

A mérkőzés legnagyobb helyzetét Ionov hagyta ki az 57. percben, a tizenhatosról lőtt felsőkapufát. A labda nem sokkal a gólvonal elé pattant vissza, megúszta ezt is a magyar válogatott.

A 67. percben megvolt a magyar lehetőség is, Nego helyzeténél csúszott be a rutinos Zhirkov és mentette meg csapatát egy nagy helyzetben. Zhirkovot ezután le is cserélték.

Az esőben lejátszott mérkőzés végül nem hozott gólt, az oroszok maradtak a csoport élén, a magyar válogatott pedig maradt a második.

 

ˆhirdetés