Kétgólos hátrányból mentett pontot a Fradi a Kijev ellen

Ferencváros - Dinamo Kijev, Boli
Boli szerezte meg a Ferencváros pontot érő gólját a Dinamo Kijev ellen

A Ferencváros az utolsó fél órában a Dinamo fölé nőtt és ráadás perceiben már a győzelemért játszott a magyar bajnoki címvédő, de igazságos döntetlen született

 

 

A Ferencváros a G-csoportban a Dinamo Kijevet fogadta a csoportkör második fordulójában. Az ukránok az első félidőben a Fradi fölé nőtt, de az utolsó harminc perc már a magyar csapaté volt.

 

Az első félidőben gyorsabbak, agresszívabbak voltak az ukránok és pontosabban is játszott, mint a Fradi. A 28. percben Tsygankov révén szerezték meg a vezetést büntetőből, Dibusz balra vetődött, a labda a jobb alsóba ment.

A 41. percben a jobbról belőtt labdát Lovrencsics próbálta kivágni De Pena elől, de ahogy beleért, rárúgta a vendégek játékosára, akiről bepattant a kapuba.

A második félidő elejét még megnyomta a Dinamo Kijev, de az 59. percben Tokmac góljával szépített a Fradi és átvette az irányítást. Zubkov jobbról passzolt a tizenhatoson belül helyezkedő Tokmacnak, aki éles szögből lőtte ki a hosszút, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba.

A 86. percben Sydorchuk megkapta második sárgáját, emberelőnybe került a Ferencváros. A Fradi beszorította a Dinamót a saját kapuja elé, egy szabadrúgás után beívelt labdát Laidouni próbálta kapura küldeni, kicsit eltörte azt, de Boli robbant az ötösön belülre és a kapuba lőtte a pontot érő gólt.

A ráadás öt percében már a győzelemért hajtott a Ferencváros, végül egy Zubkov lövéssel zárult a mérkőzés, a labda alig suhant el a felső léc fölött.

A Ferencváros megszerezte első pontját a csoportban!

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTMÉRKŐZÉS, 2. FORDULÓ

2020.10.28., Szerda 21:00

FERENCVÁROS

Tokmac 59

Boli 90
2-2 DINAMO KIJEV

Tsygankov 28 (11-es)

De Pena 41

piros: Sydorchuk 86