Három gólos hátrányból mentett pontot a West Ham a Spurs otthonában

ˆhirdetés

Elképesztő negyedórát rendezett a Tottenham a mérkőzés elején, majd az utolsó bő tíz percben feltámadt a West Ham

 

A Tottenham szurkolók nagy várakozással készültek a mérkőzésre, mert várták, hogy Gareth Bale újra pályára lép a csapat mezében, Bale visszatérése nem úgy sikerült, mint szerették volna, bár nem lehet a nyakába varrni a tíz perc alatt bekapott három gólt.

 

Son már az első percben megszerezte a vezetést, Kane ötven méteres passzát vette át, majd forgatta meg a védőjét és lőtt a hosszú bal alsóba tíz méterről.

A nyolcadik percben Son tette le a labdát Kane-nek, az angol válogatott támadó egy köténnyel áthámozta magát a védőjén és tizennyolc méterről a jobb alsóba bombázott.

A tizenhatodik percben Reugilón tekert balról az ötösre, Kane pedig a kapuba fejelt.

Viharos kezdés a Spurs részéről, három helyzetből három gól született.

Majd, ahogy ilyenkor lenni szokott, kicsit visszább vett a csapat, bár mindezt úgy, hogy az első félidőben is volt még nagyobb lehetősége a Spursnek. A másodikban pedig Kane kapufát lőtt, Bale pedig óriási helyzetben lőtt kapu mellé.

A második félidőt is eleinte uralta a Tottenham, bár inkább ráülök az eredményre jelleget öltött a játék. Sőt Mourinho pályára küldte Gareth Bale-t a 72. percben, gondolván, kellemesebb helyzetben nem is érkezhetne a játékos, de az addig jól játszó Ndombelét Winks váltotta és Son helyett pedig Moura lépett pályára. Amikor szinte a semmiből, egy szöglet után szépített a 82. percben Balbuena fejesével a West Ham.

Aztán a 85. percben egy jobbról belőtt labdát próbált fejjel tisztázni Sánchez, de gyönyörű gólt fejelt a saját kapujába...

Ekkor vérszemet kapott a West Ham, bár lezárhatta volna a mérkőzést a Spurs, Bale már a ráadás perceiben cselezte magát lövő helyzetbe a tizenhatoson belül, de a labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

Aztán jött a drámai 90+4. perc. A szabadrúgásból betekert labdát még sikerült kivágni a tizenhatoson belülről, Winks próbált tisztázni a tizenhatos vonalánál, megelőzött egy vendég játékost, de az elpöckölt labda éppen így lett jól a tizenhatos előterének közepén érkező Lanzininek, aki kapásból a kapu bal felső sarkába bombázott, a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé.

Elképesztő feltámadást produkált a West Ham. A Tottenham pedig megtanulta, nem ülhet rá egy már megnyert mérkőzésre, hiába három gól az előny, végig kell nyomni egy Premier League mérkőzést, mert egy viszonylagos koncentrálatlan helyzetből nehéz felállni.

A Spurs bukott két pontot, a West Ham pedig örülhet a megszerzett egynek. Lanzini élete gólját lőtte. Kane pedig valószínűleg nem örül a fantasztikus teljesítményének, mivel egy pontot ért az egy gólpassz - két gól.

 

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ

TOTTENHAM
Son 1
Kane 8, 16
3-3 WEST HAM
Balbuena 82
D.Sánchez 85 (ög)
Lanzini 90+4

 

Tottenham

Lloris - Aurier, Alderweireld, D.Sánchez, Reguilón - Sissoko, Höjbjerg - Bergwijn (Bale 72), Ndombele (Winks 73), Son (Moura 80) - Kane

West Ham United

Fabianski - Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku (Snodgrass 90) - Bowen, Soucek, Rice, Fornals (Lanzini 77) - Antonio (Yarmolenko 77)

 

ˆhirdetés