A (Geta)Fe legyőzte a Barcelonát

ˆhirdetés

A Real Madrid után a Barcelona is vereséget szenvedett, a Getafe végig hitt a győzelemben és otthon is maradtak a pontok

 

 

A Getafe erre a mérkőzésre és a hétvégén indított kampányt, ami a hitről szólt, a szurkolók felé és a járvány okozta nehézségek miatt is indult a kezdeményezésük, ezért erre a hétvégére a Getafe, az FE C.F. névre keresztelte magát. A Fe spanyolul hitet jelent.

 

A Getafe már tavaly is igen masszív csapat képét nyújtott és ez így volt a Barcelona ellen is. A katalánok küzdöttek a letámadás ellen és a kevés hellyel, amit a támadásokra biztosított a Getafe. Mégis, az első félidőben lett volna lehetősége a Barcelonának, Griezmann fél óra elteltével került tiszta helyzetbe, de fölé lőtt...

A második félidő hozta meg a mérkőzés egyetlen gólját, Frenkie de Jong szabálytalankodott Djenével szemben a tizenhatoson belül, jött a jogos büntető, amit Jaime Mata az 56. percben értékesített. Neto balra vetődött, a labda pedig a jobb alsóba ment.

A hajrára érkezett csereként Coutinho és Ansu Fati is, a támadások felgyorsultak, de a legnagyobb helyzetet a hazaiak hagyták ki. Cucho a 84. percben lőhetett kapura, Neto bravúrral a felső lécre ütötte a labdát. A 89. percben Cucho iramodhatott meg a félpályától Neto kapuja felé, egyedül vihette a labdát, aztán talán túlgondolta, nagy gólt akart lőni a bal felsőbe, ehelyett a kapu fölé bombázott. Le is cserélték a támadás után, bár nem emiatt, hiszen ekkor már a pálya szélén állt David Timor. Juan Cucho Hernandez enyhén szólva mérges volt a lecserélés után, a kihagyott ziccer miatt, vigasztalták is a társak, de végül nem került pontba a hibája.

Pedig Messi a 90+5. percben helyzetbe került, Piqué küzdött meg a labdáért és tette le a tizenhatosnál Messi elé, aki továbbvitte a labdát, de a bal kapufa mellé bombázott.

A hatodik forduló eddig érdekesen alakult, hiszen a Real Madrid és a Barcelona is kikapott, a jövő hétvégén pedig jön az El Clásico.

 

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA, 2020/21

6. FORDULÓ

SPANYOL FOCI, LA LIGA TABELLA

GETAFE
Mata 56 (11-es)
1-0 BARCELONA

 

ˆhirdetés