Rossi: Ebben a felállásban kevesebb helyzetet dolgoznak ki ellenünk

Marco Rossi elárulta, miért ezt a taktikát választotta a törökök ellen

 

A magyar válogatott szinte végig uralni tudta a törökök elleni idegenbeli Nemzetek Ligája mérkőzést, amit Szoboszlai Dominik szabadrúgásgóljával nyert meg a csapat. Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt a mérkőzés után a látottakról.

 

- Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk, olyannyira, hogy megítélésem szerint ez volt az eddigi legjobb félidőnk, mióta én vagyok a szövetségi kapitány. A törökök több játékosunkat nem ismerték, tudat alatt talán kicsit lebecsültek bennünket, és úgy láttam, meg is lepődhettek a taktikánkon. A fordulás után picit fáradtabbak voltunk, túl sokat kellett védekeznünk, hátrébb helyezkedtünk, mint a szünet előtt. Az első félidőben sok lehetőségünk volt, a másodikban ellenfelünk veszélyesebbé vált, két-három helyzete is volt, de mindent összevetve megérdemelt győzelmet arattunk – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-n, majd folytatta.

- Bizonyítási lehetőséget adtunk néhány kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosnak, de ezt a kockázatot fel kellett vállalnunk, és végül mindenki nagyon jó csapatmunkát végzett, megmutattuk, hogy egységesek vagyunk.

- A három belső védős felállás nem teljesen új, kétszer már játszottunk ebben a rendszerben, és ilyen hadrendben csak egy gólt kaptunk eddig. Az elmúlt időszakban rengeteg statisztikát vizsgáltunk meg, és arra jutottunk, hogy ebben a felállásban kevesebb helyzetet dolgoztak ki ellenünk a riválisaink.

- Kevés idő állt a rendelkezésünkre, azt kértem a játékosoktól, hogy küzdjenek az országukért, és mutassák meg, hogy képesek a harcos futballra. Ez a győzelem csak az első lépés volt, sok lépés vár még ránk a céljaink eléréséhez, ám ennek a mérkőzésnek önbizalmat kell adnia a folytatásra.

- Az oroszok ellen még nehezebb dolgunk lesz, mert vasárnapi ellenfelünk labdarúgói már hosszabb ideje játékban vannak, lement hat forduló a bajnokságukból, ezért várhatóan fizikálisan is remek állapotban lesznek, így ellenük várhatóan még nehezebb lesz pontot szerezni – tette hozzá a válogatott szövetségi kapitánya.