A Real Madrid a jövőt építi

ˆhirdetés

A Real Madrid jövő nyáron, ha nem igazol új játékost, akkor sem lesz bajban

 

A Real Madridnál már évek óta megfigyelhettük, hogy fiatalokat igazolnak, akár komolyabb összegeket is áldoznak 20 éves, vagy még fiatalabb labdarúgókra, de közben kezelik a saját nevelésű játékosokat is.

 

Az érdekessége az ügynek, hogy őket még nem nagyon láttuk a Real Madrid színeiben, inkább kölcsönadják őket, hogy tovább fejlődjenek, az utolsó lépcsőfokokon pedig a Madridnál lépjenek szintet.

A Marca gyűjtése is egyben, de érdemes megfigyelni, milyen játékosok azok, akiknek a kölcsönszerződése 2021. június 30-án jár le és akár térhetnek vissza a klubhoz, ha már megértek a Madridhoz: Take Kubo, Dani Ceballos, Brahim Diaz, de ide sorolható Jesus Vallejo is. Reinier Jesus viszont két évre került a Dortmundhoz, de még ő is okozhat rengeteg szép pillanatot a madridi szurkolóknak.

A kölcsönadott játékosok előtt két út is járhatóvá válik, az egyik, hogy a Madrid játékosaivá tudnak válni, a másik, hogy nem tudnak bekerülni az első csapatba, vagy nem kapnak olyan szerepet, mint amilyet szeretnének. Érdemes megfigyelni, hogy az utóbbi időszakban Marcos Llorente és Alvaro Morata is távozott, értük komoly pénzt kapott a klub.

Míg ebben az idényben úgy tűnik, hogy Martin Ödegaard bizonyíthat hosszas kölcsönadások után a Madridban. A norvég középpályás még mindig csak 21 éves, vagyis bő tíz év lehet még hátra a pályafutásából, és óriási erőssége lehet a csapatnak.

De az utóbbi időszakban Vinícius Junior és Rodrygo is bizonyította, fiatal koruk ellenére lehet rájuk számítani.

A lényeg, hogy most nyáron több játékost is eladott végleg a klub, vagy kölcsönadott, új játékosra pénzt nem költöttek, de még így is elég komoly kerettel vághat az új idénynek a bajnoki címvédő, és a legnagyobb igazolásuk Ödegaard, aki az előző évben már a spanyol bajnokságban is letette a névjegyét a Real Sociedadban. Idén nyáron pedig a Madrid visszahívta, Zidane pedig megpróbálja beépíteni a csapatba.

Erre az idényre komoly rutinnal rendelkező játékosok és fiatalok egyvelege alkothatja a keretet. Viszont hamarosan olyan játékosok helyére kell megoldást találnia a klubnak, mint Modric, Ramos és Benzema, de a pótlásukra kinézett játékosok már vagy a mostani keretben vannak, vagy éppen kölcsönszerződésüket töltik.

A Madridnál érdemes kiemelni, hogy azért mindig benne van a pakliban egy galaktikus igazolás is, de az utóbbi években ebből keveset láthattunk. Tavaly Hazard ezt a szintet ütötte meg árban, játékban viszont még adós maradt, nem is érdemes őt galaktikusként hívni, még nem érdemelte ki ezt a címet.

Míg a fiatalok beépítése egy igazán izgalmas projekt a klub életében, aminek hamarosan láthatjuk a sportszakmai előnyeit is.

 

ˆhirdetés