Molde - Fradi 3-3 Felemás félidők, döntetlen az első felvonáson

ˆhirdetés

Kétgólos előny után örülhettünk a 3-3-as döntetlennek, idegenben lőtt gólnak köszönhetően előnyből várja a visszavágót a Ferencváros

 

 

A Bajnokok Ligája Play-off körének első felvonásában a Ferencváros a Moldéhoz látogatott. A magyar bajnok 3-3-as döntetlent játszott a norvég bajnok otthonában. Amilyen simának tűnt az első félidő, olyan fordulatokat tartogatott a második negyvenöt perc.

 

A Ferencváros gyorsan szerezte meg a vezetést. Botka ment el a jobb szélen, a laposan középre lőtt labdára Boli érkezett és lőtt közelről a kapuba a hetedik percben (0-1)

A félidő hátralévő részében a Ferencváros uralta a játékot, majdnem unalomba fulladt a semleges nézők számára találkozó, aztán jött a második félidő és a fordulat.

A második félidőt is jól kezdte a Ferencváros, majdnem a semmiből jött az újabb gól az 52. percben. Megint Botka maradt szabadon a jobb oldalon, a beívelt labdáját Uzuni gyönyörű mozdulattal fejelte a kapu jobb oldalába. (0-2)

A kétgólos előny mintha megnyugtatta volna a ferencvárosi játékosokat, míg a Molde egy fokozattal feljebb kapcsolt és jött az 55. percben a hazai gól, vagyis gyorsan tudott szépíteni a Molde, ami további lökést adott a norvégoknak.

Wolff Eikrem végezhetett el szögletet az 55. percben, James teljesen egyedül érkezett a tizenhatos közepén és fejelt a kapuba. (1-2)

A Molde az egész mérkőzésen próbált a jobb oldalon támadni inkább, a második gól is a Ferencváros bal oldalán vezetett támadás után született, a beadott labdát Wolff Eikrem kapásból a jobb alsóba küldte, Dibusznak esélye sem volt elérni a labdát (2-2)

A norvégok nem álltak le és a 83. percben kétgólos hátrányból fordítani tudtak. Aursnes végezhetett el szabadrúgást, a balról beívelt labdát Ellingsen fejelte a kapu jobb oldalába. Dibusz ezt sem érhette el. (3-2)

A 85. percben viszont Brynhildsen ért bele Zubkov lövésébe kézzel a tizenhatos vonalán, nem olyan sokkal korábban volt egy hasonló eset, csak fordítva, akkor Kharatin esés közben ért a labdába felkarral, itt a norvégok játékosa alkarral ért bele, a videóbíró egyértelműen büntetőt ítélt.

A 87. percben Kharatin lőtte magabiztosan a kapu bal oldalába a labdát, büntetőből tudott egyenlíteni a Ferencváros. (3-3)

A játékvezető hét percet hosszabbított, majd lefújta a mérkőzést, aminek a végeredményén egy kicsit mindenki bosszankodhatott, de higgadtan átgondolva lehet örülni, mert a Ferencváros várja előnyből a visszavágót.

A visszavágón a Ferencvárosnak egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, de azt a mai mérkőzés megmutatta, fejben végig koncentrálni kell, mert hiába tudta levédekezni az első félidőben a Ferencváros a Molde jobboldali támadásait, a második félidőben több egyéni hibát láthattunk, néha szétesett képet mutatott a magyar bajnoki címvédő játéka. De a cserék után sikerült újra egyensúlyba kerülni és végül biztató döntetlennel zárni a párharc első mérkőzését.

 

2020.09.23., 21:00
SZERDA
   
MOLDE
James 55
Wolff Eikrem 65
Ellingsen 83
3-3 FERENCVÁROS
Boli 7
Uzuni 52
Kharatin 87 (11-es)

 

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – L. James (Bolly, 89.).

Vezetőedző: Erling Moe

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér D., 70.) – Nguen (Isael, 88.), F. Boli (Zubkov, 73.), Uzuni.

Vezetőedző: Szerhij Rebrov

 

ˆhirdetés