Messi marad Barcelonában, hivatalos

ˆhirdetés

Lionel Messi bejelentette, marad Barcelonában

 

 

Lionel Messi a goal.comnak adott interjúban beszélt arról, miért döntött a maradás mellett. Nehéz döntést hozott, ami a családját is érinti, de nem akart pereskedni szeretett klubjával.

 

Az utóbbi napok Messi távozásáról szóltak, de az argentin támadó bejelentette a maradását, megindokolta, miért döntött így, annak ellenére, hogy a legszívesebben távozott volna a Barcelonától.

Az interjúból kiderült, nem a Bayern München elleni 8-2-es vereség az oka a távozási szándéknak, már korábban jelezte Bartomeunak, hogy távozni akar, de az elnök idény közben jelezte, majd az idény végén visszatérnek rá. A távozás gondolata már korábban is érlelődött benne, a római, a liverpooli kudarcok után ráadásul jött a lisszaboni zakó is.

A szerződésében tényleg a június 10-e szerepel dátumként, az előtt kell hivatalosan jeleznie a távozási szándékát, de a vírushelyzet miatt szokatlan volt az idény lefolyása, és akkor még folyt a bajnokság és a Bajnokok Ligája sem zárult le, idény közben nem volt helye a távozás hivatalossá tételére. Úgy gondolta, hogy, amikor valójában vége az idénynek, akkor fogja bejelenteni hivatalosan, de Bartomeu ragaszkodik a szerződésben jelölt június 10-i dátumhoz, így nem engedik el. Mivel addig nem lett bejelentve, így a kivásárlási ára 700 millió euró, ami pedig elképzelhetetlen összeg, ennyit senki nem fog kifizetni egy játékosért.

Mivel a jelenlegi helyzetet csak bíróságon lehetne megoldani, a szeretett klubjával, amely olyan sokat adott neki eddig, ezt nem teheti meg, így a maradás mellett döntött.

Érdekesség, megemlíti azt is, hogy a családja milyen nehezen fogadta a döntését, amikor elmondta a számukra, hogy távozni szeretne. Sírva fogadták a bejelentést. Főleg az idősebb gyermeke, Thiago volt az, aki nagyon nem akart menni, itt vannak a barátai, nem akar új iskolába menni.

"Szeretem Barcelonát, és jobb helyet ennél nem fogok találni. Ennek ellenére jogom van dönteni. Új célokat, kihívásokat kerestem. Holnap pedig visszamehetek, mert itt Barcelonában mindenem megvan."

"A fiaim, a családom, itt nőttek fel és innen származnak. Nem volt semmi baj a távozási szándékommal. Szükségem volt rá, a klubnak is, mindenkinek jó volt."

"A feleségem a lelke minden fájdalmával, támogatott és mellettem állt."

 

ˆhirdetés