Hivatalos: Morata visszatért a Juventushoz

ˆhirdetés

Alvaro Morata újra a Juventus játékosa, visszatért a spanyol csatár a torinói klubhoz

 

 

A Juventus és az Atletico Madrid megállapodott egymással, mind a két klub bejelentette az átigazolást, ami szerint egyelőre egy évre kölcsönbe került Morata a Juventushoz.

 

A Juventus a közleményben elárulta az anyagi részleteket is:

A Juventus a 2020/21-es idényre kölcsönbe vette a játékost, erre az időszakra 10 millió eurót fizetnek az Atletico Madridnak. Ha elégedettek a teljesítményével, akkor az idény végén 45 millió euróért cserében végleg is megvehetik a játékjogát. Ez az összeget 3 pénzügyi év alatt fizetik ki.

De a Juventus azt is megteheti, hogy a kölcsönszerződést hosszabbítja meg, az újabb idényre újabb 10 millió eurót kell fizetniük a spanyol klubnak. Ha akkor élnek a vásárlási opcióval, akkor a 2021/22-es idény végéig 35 millió eurót kell fizetniük, amelyet szintén 3 pénzügyi évben kell kifizetni.

 

Az Atletico Madrid megköszönte a a játékosnak a szolgálatait, kiemelték, hogy 2019. januárjában érkezett a klubhoz a Chelseatől. 61 mérkőzésen 22 gólt lőtt.

Morata korábban már volt a Juventus játékosa, 2014 és 2016 közötti időszakban 27 gólt lőtt és 16 gólpasszt adott. A Juve kiemelte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában lőtt gólok fontosságát.

Morata négy év után tért vissza a torinói klubhoz.

A kilences mezt fogja viselni.

 

ˆhirdetés