Ezért dühös Mourinho a ligára

ˆhirdetés

Kemény sorozat elé néz a Tottenham a héten, és a liga nem igazán segít a csapaton

 

 

A Tottenham a vasárnaptól vasárnapig tartó időszakban négy tétmérkőzést játszik és közben utazik egyet Észak-Macedóniába Európa Liga selejtezőre.

 

José Mourinho finoman elmondta a véleményét a ligának, de nézzük, milyen hete lesz a Tottenhamnek.

 

2020.09.20., Vasárnap 13:00 Southampton - Tottenham (Premier League)

2020.09.22., Kedd 19:00 Leyton Orient - Tottenham (Ligakupa)

2020.09.24., Csütörtök 20:00 Shkendija - Tottenham (Európa Liga selejtező)

2020.09.27., Vasárnap 15:00 Tottenham - Newcastle (Premier League)

 

Más csapat lehet, hogy legyintene a keddi ligakupa mérkőzésre, vagy az EL-selejtezőre, de a Tottenhamnél idei ki nem mondott cél az, hogy valamit nyerjen a csapat. Erre a legnagyobb esély a ligakupa jelentheti. Az olyan kisebb csapatok, mint a Leyton Orient is, komolyan veszik az ilyen mérkőzéseket, vagyis a Spurs nem veheti félvállról a kupameccset.

A Spursnek fontos minden bevétel, ezért lényeges lehet az Európa Liga csoportkör is, sőt, mivel Bajnokok Ligája indulást ér az Európa Liga győzelem, így a selejtező mérkőzést sem vehetik félvállról, főleg azok után, hogy milyen nehezen jutottak tovább a Lokomotiv Plovdiv elleni selejtezőkörön. Vagyis Mourinho itt sem pihentetheti agyon a játékosait.

De mivel a bajnokságban is győzelmi kényszer van a csapaton, hiszen a ki nem mondott cél egyértelműen a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyek egyike, sok pontot nem lehet már elszórni. Főleg úgy, hogy látható, milyen módon erősítettek a főbb riválisok.

A Tottenham szombaton jelentette be Gareth Bale és Sergio Reguilón szerződtetését, vagyis minőségi játékosokkal bővült a keret, de a legnagyobb sztárnak számító Bale majd csak október közepétől lesz bevethető. Addig pedig a csapatnak életben kell maradni minél több kupában.

Szóval Mourinhónak kellemes gondjai vannak, sakkoznia kell az amúgy is rövid felkészülési időszak után, hogyan is építse be a formajavításba a most következő bő hét mérkőzéseit úgy, hogy továbbjutások és pontszerzések kövessék a ténykedését.

ˆhirdetés