Óriási Szoboszlai góllal nyert a magyar válogatott Törökországban

A mérkőzést végig irányítva, több kapufa után, egy látványos góllal sikerült végül nyerni a törökök ellen

 

 

A magyar válogatott győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligája újabb idényét, Törökországban Szoboszlai Dominik óriási szabadrúgásgóljával nyert a csapat.

 

Az első félidőben lényegében végig uralta a mérkőzést a magyar válogatott. Jól védekezett a csapat, gyakran hátul öten állították meg a török támadásokat, majd gyors indításokból, a széleken megindulva sikerült a védelem mögé kerülni. Orbán többször is kilépett a védelemből és mélységi passzokkal hozta támadásba a bal szélt.

Az igazán veszélyes helyzetek átlövésekből jöttek, előbb Szoboszlai találta el a bal kapufát, majd Holender tekert volna a bal felsőbe, a kapus csak nézett, a labda végül a felső lécen csattant. De volt Szalai Ádámnak is átlövése, amit Cakir csak öklözni tudott.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, Senol Günes rendezte a csapata sorait, míg érezhetően kellett egy frissítés a magyar válogatottnál is.

Végül szinte a semmiből jött a magyar gól, Szoboszlai harminc méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda a bal kapufáról pattant a kapuba. A labda gyönyörű ívet írt le, szinte forgás nélkül szállt a kapuba.

A vezetés megszerzése után is érezhető volt, hogy a törökök nem fognak tudni egyenlíteni, magabiztosan játszott a magyar válogatott.

A mérkőzésen azért voltak török helyzetek is, egy gyors kontra végén Yilmaz került helyzetbe a második félidő elején, de Nagy Ádám utolérte a saját térfélről induló csatárt, és a megpattanó lövést Gulácsi bravúrral védte. A hajrában is volt egy török helyzet, a lesre állítás nem működött rendesen, de Gulácsi jól lépett ki és a tizenhatos vonalánál lecsapott a labdára.

A magyar válogatott jól kezdte a Nemzetek Ligája csoportot, a B-liga, 3. csoportjának másik mérkőzésén az oroszok nyertek a szerbek ellen. Vasárnap az oroszokat fogadja Marco Rossi csapata.

 

NEMZETEK LIGÁJA

B-LIGA, 3. KÖR

1. FORDULÓ

2020.09.03., 20:45

CSÜTÖRTÖK
   
TÖRÖKORSZÁG 0-1 MAGYARORSZÁG

Szoboszlai 80

 

 

Törökország:

Cakir - Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras - Ayhan, Yandas (Kahveci, 58.) - Kutucu (Yazici, 46.), Calhanoglu, Kilinc (Karaman, 76.) - Yilmaz

Szövetségi kapitány: Senol Günes

Magyarország:

Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Sigér (Schäfer, 60.), Holender - Sallai (Kalmár, 81.), Szoboszlai - Szalai Á. (Nikolics, 70.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi