Pörög ez a nyári átigazolási szezon

ˆhirdetés

Még nagyon az átigazolási szezon elején vagyunk, de nem is lesz ez olyan gyenge

 

 

A koronavírus járvány miatt sokan féltették a klubokat a nyári átigazolási szezontól, de már látszik, hogy azért van itt olyan klub, amelynek van lehetősége az átigazolásokra. Persze érdekes megoldásokat is láthatunk, de egy biztos, unalmas nem lesz ez a nyári szezon sem.

 

Az eddig bejelentett hivatalos átigazolások közül Arthurért fizetett legtöbbet egy klub, a Juventusnak 72 millió eurójába fáj összesen a Barcelona brazil középpályása. Érdekesség, hogy közben Miralem Pjanic pedig 60 millió euróért a Juventustól a Barcelonához került, így máris nem olyan nagy a kiadása a két klubnak...

Érdekesség, hogy a Napoli 70 millió eurót fizet a Lille-nek Victor Osimhen szerződtetése miatt. 21 éves nigériai támadóról van szó. Valószínűleg így a Napolinál is várható távozás, Koulibaly távozását pletykálják.

A Chelsea az utóbbi időszakban nem igazolhatott játékost, de letelt a büntetést, ezért be is indultak a piacon, hiszen a Hazardért kapott 100 milliót is el lehet költeni. Egyelőre hivatalosan bejelentették Timo Wernert, aki 53 millió euróba került, a Leipzigtől érkezik a német válogatott csatár, de szerződtették Hakim Ziyech-et az Ajaxtól 40 millió euróért. És a pletykák szerint nem áll meg ennyinél a londoni klub.

A PSG szerződtette az Intertől Icardit, az argentin csatár kölcsönben szerepelt az idényben, de véglegesítették, 50 millió eurójába fájt a franciáknak. Közben az Inter várhatóan hamarosan hivatalosan is bejelentheti Alexis Sánchez szerződtetését.

Az Inter amúgy nem csak támadót igazol a nyáron, a védelem jobb oldalára a Real Madridtól érkezett Achraf Hakimi 40 millió euróért.

A Bayern München 45 millió euróért leigazolta Leroy Sanét a Manchester Citytől, az angolok közben bejelentették Ferran Torres leigazolását a Valenciától.

A Barcelona a jobb szélre szerződtette Trincaót, a megállapodás már januárban megszületett a Bragával, de a játékos csak nyáron csatlakozik a katalánokhoz. Az átigazolás összege 31 millió euró volt, míg a 20 éves játékost állítólag már a Premier Leaguebe csábítják, de a katalánok már 45 millió eurós ajánlatot is visszautasítottak érte.

A nyár érdekes igazolása volt Jude Bellingham szerződtetése, a Dortmund 23 millió eurót fizetett a 17 éves középpályásért a Birminghamnek. Vagyis a németek nem álltak le a fiatal angol játékosok felfuttatásával. Főleg olyan szemszögből érdekes a szerződtetése, hogy még nem tudni, mi lesz a sorsa Jadon Sanchónak. Sanchót a Manchester United vinné, ha megállapodásra jutnak, akkor a nyár legdrágább igazolását köthetik meg a felek.

 

A top klubok közül sokan még nem igazán aktívak, mert a nemzetközi kupák hajrája még csak most kezdődik. Idén az átigazolási időszak nem zárul augusztus végével, hiszen a top bajnokságok is várhatóan csak szeptember közepén kezdik az új idényt. Így még várható egy-két érdekes játékosmozgás az átigazolási időszakban. De már most látszik, hogy nem mindenkit vitt padlóra a járvány miatti bevételkiesés. Van, akinek volt tartaléka, de lényegében játékoscseréket is láthatunk a legmagasabb szinten is.

ˆhirdetés