Messi élvezte a focit, simán nyert a Barcelona a Napoli ellen

ˆhirdetés

A Barcelona Messi vezérletével egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutást

 

Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, így az idegenben lőtt gólnak köszönhetően, kényelmesebb helyzetből várta a visszavágót a Barcelona, mint a Napoli, hiszen az olaszoknak volt sürgősebb a gólszerzés.

 

Ennek megfelelően a Napoli kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, a második percben Mertens már telibe is találta a jobb kapufát, pedig lecsúszott a lábáról a labda.

Viszont a 10. percben, szinte a semmiből, jött a Barcelona vezetést jelentő találata. Rakitic szögletből tekert az ötösre, ahol Lenglet ugrott a legmagasabbra és fejelt a kapu jobb oldalába.

A 23. percben Messi tört be a tizenhatos jobb oldalán három játékos között, majd csetlett-botlott a labdával, de végül három védő között is nála maradt a labda és estében a kapu jobb oldalába lőtt.

A 30. percben jött az újabb Messi találat, Frenkie De Jong labdáját vette át gyönyörű mozdulattal és lőtt a hálóba, de jött a videóbírózás, és kiderült, hogy a gyönyörű labdaátvétel nem mellkassal történt, hanem kézzel, ezért érvénytelenítették a találatot.

A 40. percben Messi hátulról lépett be a tizenhatoson belül Koulibaly elé, a vendégek védője így nem a labdát, hanem az argentin támadó lábát találta telibe. Öt perc telt el ápolással és videóbírózással, mire végül Cekirnek kellett kimennie és megnéznie a monitoron, mi is történt, mert a videóbíró szobából nem érkezett egyértelmű döntés. A büntetőt nem Messi, hanem Suárez lőtte magabiztosan a kapuba. a 45+1. percben.

De itt még nem volt vége az első félidőnek, a 45+4. percben Rakitic hozott össze egy büntetőt, Mertens került a földre, majd a 45+5. percben Insigne értékesítette a tizenegyest, Ter Stegen balra vetődött a labda egy kicsit jobbra ment, szinte a kapus helyére.

A második félidőben nem született újabb gól, lényegében a Barcelona annyit engedett a Napolinak, amennyi kellett a biztos győzelemhez, bár a hajrában Milik fejelt a kapuba a 81. percben, de lesről tette mindezt és a 86. percben a csereként pályára lépő Lozano lőtt kapufát.

A Barcelona összességében sima győzelmet aratott a Napoli ellen. Összeszedett, lelkes játékot nyújtottak a katalánok, úgy látszik, nekik jót tett a három hetes pihenő, nem úgy, mint tegnap a Real Madridnak, amely nem tudott úgy felpörögni a mérkőzésre, mint ahogy Messiék játszottak a Napoli elleni visszavágón.

A Barcelona ellenfele a negyeddöntőben a Bayern München lesz.

 

2020.08.08., Szombat 21:00

BARCELONA - NAPOLI 3-1 (összesítésben 4-2)

G.: Lenglet 10, Messi 23, Suárez 45+1 (11-es) ill., Insigne 45+5

 

ˆhirdetés