Alexis az Interhez, Sancho a Manchester Unitedhez tart

ˆhirdetés

Alexis Sánchezt várhatóan ingyen engedi el a Manchester United, helyére jön Jadon Sancho

 

 

Az angol lapok szerint meghozta a döntést a Manchester United, ami szerint ingyen fogják elengedni Alexis Sánchezt az Interhez.

 

Elsőre úgy tűnik, milyen nagy pénzherdálás ez, de itt jön a lényeg: Alexis a legjobban fizetett Manchester United játékos, akinek még két év van hátra a szerződéséből. A két év alatt 50 millió font körüli fizetést kellene adnia neki az angoloknak, ami egy olyan játékosért kicsit sok, aki nem fog játéklehetőséget kapni.

A hírek szerint az idényt az Internél kölcsönben szereplő játékos az olaszoknál jóval kevesebbet fog keresni, mint az angoloknál. Három évre fog aláírni, éves szinten 6 millió fontos fizetésért.

Viszont Alexis távozásával komoly összeg szabadul fel Jadon Sancho leigazolására. A Dortmund fiatal angol szélsőjével a klub már állítólag megállapodott és éves szinten 15 millió fontot kereshet majd.

Érdekesség: Sancho 10 millió fontért cserében igazolt a Manchester Citytől a Dortmundhoz 2017-ben, a Manchester United pedig várhatóan 100 millió font körüli összegért fogja szerződtetni.

Jadon Sancho ráadásul így megkaphatja a hetes mezt is.

ˆhirdetés