A Vasas és a Loki is NB1-es kerettel vág neki az NB2-nek

ˆhirdetés

Különösen erős NB2-es idénynek nézünk elébe, amely augusztus elején kezdődik.

 

Az előző NB1-es idény egyik nagyobb meglepetése a Debrecen rossz szereplése volt, bár az előjelek nem voltak túl jók, azért az utóbbi 1-2 évtized legsikeresebb magyar klubját láttuk vergődni és kiesni az NB2-be

 

Gyors tulajdonosi átalakulás után, gyors erősítésbe kezdett a klub és ha Dzsudzsákot nem is sikerült visszacsábítani, de olyan korábban meghatározó játékosait sikerült a visszajutás ügye mellé állítani, mint Korhut, vagy Varga.

Az alapvetően a fiatalokat is merészen kipróbáló csapat a két rutinosabb játékossal kiegészülve természetesen az azonnali visszajutást célozta meg. Az utóbbi években azért tapasztaltuk már többször is, hogy nem olyan egyszerű ezt megvalósítani. Mert nem csak egy csapat célozza meg a feljutást, hanem mindig vannak meglepetések is.

Az előző idényben az MTK feljutása borítékolható volt, hiszen olyan kerettel és háttérrel vágtak neki az NB2-nek, amivel meglepetés lett volna, ha nem sikerül a visszajutás. De a Budafok feljutásán már sokan nagyot néztek, pedig, akik évek óta figyelik a szisztematikus építkezést, talán nem okozott számukra érthetetlen pillanatokat, amikor kiderült feljutottak. Természetesen ennek ellenére is, a Budafok volt az előző idény meglepetése az NB2-ben.

Erre az idényre viszont nem tudni, hogy be tud-e férkőzni meglepetéscsapat a feljutásért folytatott harcba. Hiszen nem csak a Loki akar feljutni azonnal, hanem a Vasas is komoly tervekkel vág az új idénynek.

Sokak meglepetésére leigazolták Radót, aki az előző idényben NB1-es gólkirály lett. Az ő szerződtetése is jelzi, mennyire komolyan gondolja a Vasas a feljutást. Ráadásul nem szórakoztak, nem egy évre szóló szerződést kapott a támadó, hanem négy évre kötelezte el magát az angyalföldi klubhoz.

És ez több új igazolásnál is látszik, a Vasasnál nem csak erre az egy évre gondolnak, hanem már a következő idényre is, amikor már remélik, az NB1-ben fog szerepelni a csapat. Ugyanis nem akarnak új csapatot építeni a nyáron, hanem már most nekiláttak egy NB1-es szintű keret kialakításának, így a következő idényben nagyobb valószínűséggel tud megragadni a legjobbak között a klub.

Egy biztos, hogy a 2020/21-es idényben nehéz lesz megelőzni a Debrecen és a Vasas párosát. De az is biztos, hogy régen látott erős NB2-es mezőnyt láthatunk, a két fő esélyes mellett, a Győr, a Nyíregyháza, a Kaposvár, a Gyirmót is beleszólhat még a versenybe, de a mezőnyt nézve, nagyszerű múlttal rendelkező csapatok párharcait fogja hozni az NB2, akár meglepetésekkel tarkított idényt is láthatunk majd.

Az új szezon augusztus elsején indul rögtön egy Kaposvár - Nyíregyháza rangadóval, másodikán a Debrecen az erős középcsapat Budaörsöt, a Vasas pedig a Kazincbarcikát fogadja

 

NB2 Menetrend, tabella

ˆhirdetés