Real Madrid: Achraf az Interhez igazolt

ˆhirdetés

Achraf Hakimi hivatalosan az Inter játékosa, mind a két fél bejelentette a megállapodást

 

A Real Madrid és az Inter is hivatalosan megerősítette a megállapodást, ami szerint Achraf Hakimi az olasz klub játékosa lesz.

 

A Real Madrid megköszönte a fiatal játékosnak az eddigi munkáját a klubnál, 2006 óta volt a klub játékosa, tény, hogy az utóbbi két idényt a Borussia Dortmund színeiben töltötte és olyan teljesítményt nyújtott, amivel felhívta a figyelmet a top klubok számára is.

Hakimi a hírek szerint szívesen visszatért volna a Real Madridhoz, de jelen helyzetben a posztján Dani Carvajal megelőzi, cserepadozni pedig nem akart, ezért döntött a váltás mellett.

Az Inter közleménye szerinte a marokkói játékos 2025. június 30-ig szóló szerződést kapott.

A spanyol lapok szerint Achrafért 40 millió eurót fizet az Inter és a teljesítményétől függően, további 5 millió euróval növekedhet az átigazolási összeg.

Arról nem számolt be egyik fél sem, hogy a szerződésben van-e visszavásárlási opció, amit a Real Madrid rendre szeret kikötni a saját nevelésű játékosainál.

Zidane a Getafe elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón válaszolt Achraf helyzetét firtató kérdésre: az átigazolásnál két tényező játszik közre, van egy gazdasági és van egy sportoldala is. De ennél jobban nem ment bele, mert most a mérkőzéssel foglalkozik.

Fontos megjegyezni, Dani Carvajal jelenleg kirobbanthatatlan a kezdőből, nem véletlenül ment kölcsönbe a spanyol válogatott Odriozola is, mert nem akart kispadozni. Ráadásul úgy engedte el a Madrid, hogy a posztján csak Nacho maradt bevethető, aki alapban inkább középső védő. Hakimit a sorban még a rutinosabb Odriozola is előzné a kereten belül, így érthető, hogy elengedték az Interhez. Persze az a kérdés, hogy Odriozola visszatér-e az idény végén, vagy marad továbbra is a Bayern Münchennél.

ˆhirdetés