Bajnok a Real Madrid, a Villarreal ellen is nyertek Ramosék

ˆhirdetés

Benzema duplájával nyert a Real Madrid a Villarreal ellen és 34. alkalommal is bajnok a fővárosi klub

 

 

A La Liga 37. fordulójának úgy vágott neki a Real Madrid, ha nyer, akkor nincs kérdés, bajnok 34. alkalommal is a klub, más esetben figyelni kellett a Barcelona eredményét is.

 

A Real Madrid már a 29. percben megszerezte a vezetést Benzema révén. A 29. percben Casemiro szerzett labdát a félpályánál, majd Modric szöktette a tizenhatosra érő Benzemát, aki a kapus lábai között lőtt a hálóba.

A 73. percben Ramos harcolt ki büntetőt, aminek a vége Benzema gól lett, de nem volt egyszerű a helyzet. Első változatban Ramos végezte el, de úgy hogy nem kapura lőtt, hanem lepasszolta az érkező Benzemának, de Benzema túl hamar érkezett a tizenhatoson belülre, meg kellett ismételni a büntetőt. A második próbálkozásnál már maga Benzema állt a labda mögé és lőtt a jobb alsóba.

A 83. percben Mario Gaspar tekert jobbról középre, Iborra pedig tökéletesen fejelt tizenegy méterről a kapu jobb oldalába.

A hajrában voltak még izgalmak, Courtois egy támadásnál két bravúrt is bemutatott, a 95. percben pedig hiába lőtt Asensio is gólt, de a támadás Benzema kezezésével indult, így végül a videóbírózás után, érvénytelenítették a találatot.

A Real Madrid a győzelemnek köszönhetően behozhatatlan előnyre tett szert, így a mérkőzés után át is vehették a bajnoki trófeát. Ráadásul a Barcelona hazai pályán vereséget szenvedett az Osasuna ellen, így végképp nagyra nőtt az előny.

A 2019/20-as idény bajnoka a Real Madrid.

 

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA 2019/20

37. FORDULÓ

TABELLA

 

2020.07.16., 21:00 REAL MADRID
Benzema 29, 77 (11-es)
2-1 VILLARREAL
Iborra 83

 

 

ˆhirdetés