Az Arsenal kiütötte a Cityt a kupából és döntőbe jutott

ˆhirdetés

Aubameyang remek góljaival nyert az FA Kupa elődöntőjében az Arsenal a Manchester City ellen

 

 

A mérkőzés összképe alapján természetesen a Manchester City volt közelebb a győzelemhez, de a nagyobb labdatartás és a több helyzet sem mindig ér győzelmet. Főleg akkor nem, amikor Martínez továbbra is kiemelkedő formában véd és David Luiz is élete formájában irányítja a védelmet. Elől pedig Aubameyang kétszer is megvillantotta klasszisát.

 

A mérkőzést a City kezdte jobban, de negyedóra után magához tért az Arsenal, sőt a 19. percben Aubameyang révén megszerezték a vezetést is. Pépé jobbról tekert a védősor mögé, a túl oldalon érkező Aubameyang elé, aki technikás mozdulattal, becsúszva lőtt a hosszúba az ötös csücskéről, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba.

Az első félidő hátralévő részében az Arsenal egyenlő félként volt a pályán, a második félidőre viszont végig a City támadott, de annyira nem volt ellenére a londoni klubnak ez, hiszen jöhettek a kontrák. Azok a kontrák, amikből ugyan sokat nem láthattunk, talán csak egyet, de abból gól lett.

A 71. percben Pépé tette vissza a bal oldalon Tierneynek a labdát, a skót védő azonnal indította a bal oldalon Aubameyangot, aki egészen az ötösig szaladt és laposan a kapuba lőtt.

A második gól után még egy ideig próbálkozott a City, de Martínez továbbra is a helyén volt, valamint az egész Arsenal jól tömörült a kapu előtt.

Mikel Arteta csapata megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a Manchester United - Liverpool párharc győztese lesz az ellenfele.

 

ANGLIA, FA KUPA

ELŐDÖNTŐ

2020.07.18., Szombat 20:45

ARSENAL - MANCHESTER CITY

G.: Aubameyang 19, 71

ˆhirdetés