Xavi lehet a Barcelona következő edzője

ˆhirdetés

Xavi felkészültnek érzi magát a Barcelona edzői posztjára, még idény közben érkezhet a kispadra?

 

 

A katalán Sportnak adott nyilatkozatból kiderült, hogy Xavi felkészültnek érzi magát a Barcelona kispadjára.

 

A katari al-Szadd edzőjeként dolgozó egykori Barcelona kedvencet már januárban megkeresték a klubtól, de akkor nemet mondott, nem érezte magát felkészültnek, valamint az idényt is be szerette volna fejezni a klubjával.

Akkor végül Quique Sétient nevezték ki edzőnek, de egyre inkább feszültebb a helyzet az edző és a játékosok között.

Sétien az első mérkőzéseken még fel tudta rázni a csapatot, visszatértek a sokpasszos tiki-taka jellegű játékhoz, de szép lassan belefáradt a keret. Ráadásul a járvány miatti leállás után, néha kilátástalan játékot nyújt a csapat.

A Celta Vigo ellen utolsó pillanatokban elbukott győzelem után, a spanyol lapok szerint, komoly szócsata alakult ki az öltözőben játékos és edző között.

Azóta azt is hallani, hogy Sétien ultimátumot kapott, ha nem nyer a Barcelona az Atletico Madrid és a Villarreal ellen, akkor már menet közben menesztik.

A Barcelona hat fordulóval a vége előtt két pontos hátrányba került a Real Madriddal szemben. Zidane csapata kihasználta a 32. fordulóban a Barcelona Celta elleni botlását és egy nem túl látványos, bár összességében magabiztos egygólos Espanyol elleni győzelemmel begyűjtötte a három pontot és az élre állt.

ˆhirdetés