Nagelsmann Milánóban köthet ki?

ˆhirdetés

A Milan nyitna a német vonal felé és a legdivatosabb fiatal edzőt csábítaná

 

 

A Milan megpróbálja sportigazgatónak elcsábítani Ralf Ragnickot, aki korábban a Hoffenheimnél is dolgozott, az utóbbi években pedig a Leipzig edzője volt és a Red Bull csoport futballfejlesztési vezetője.

 

A híreket már egy ideje hallani Ragnick esetleges érkezéséről, aminek komolyságáról a posztjukat féltő, milánói szakemberek nyilatkozataiból is lehet következtetni.

A Gazzetta dello Sport értesülése szerint, ha Ragnick lesz a sportigazgató, akkor Julian Nagelsmannt vinné edzőnek, aki jelenleg a Leipzig edzője, előtte pedig a Hoffenheimnél dolgozott sikerrel.

 

Ki az a Nagelsmann?

Nagelsmann képviseli talán a legerősebben azt a vonalat, amit laptopedzőnek hívnak, vagyis nem feltétlenül kell legendás labdarúgó múlttal rendelkezned, mert nem biztos, hogy jó edző válik belőled. Viszont lehetsz kiváló edző komolyabb játékosmúlt nélkül is, ha naprakész vagy, nyitott az új taktikai trendekre, remek elemző vagy és természetesen értesz az emberekhez is.

Nagelsman egy sérülés miatt korán abbahagyta a labdarúgást, viszont rögtön továbbképezte magát. Dolgozott Thomas Tuchel segédedzőjeként is, aki ma a PSG edzője, majd 28 évesen megkapta a Hoffenheim kispadját, ahol Szalai Ádámot is edzette. A Hoffenheim az irányításával meglepően jól teljesített és ezzel egyértelműen felkerült a legnagyobb klubok listájára is az edző. A Bayern is figyelte, de végül a Leipzig csapott le ár, a Leipzig pedig történelmi csúcsokat ér el éppen a Bajnokok Ligájában.

A Milan részéről nem lenne egyszerű elcsábítani Nagelsmannt a lipcsei klubtól, de még Ragnick érkezése is meglepetés lenne, de tény, a nagy múlttal rendelkező klub vonzó lehet még a számukra is. Érdekes filozófiai váltás lenne az olasz klub részéről Ragnickék szerződtetése.

ˆhirdetés