Májusban folytatódik az NB1

NB1, mlsz
Májusban folytatódik az NB1, a Magyar Kupa és a női NB1. Félbeszakadt az NB2 és minden további bajnokság. (fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

A tervek szerint májusban folytatódik a Magyar Kupa és az NB1, valamint a női NB1-ben a BL indulást eldöntő mérkőzéseket rendezik meg.

 

Az MLSZ hétfőn döntött a Magyar Kupa és a férfi-női NB1 folytatásáról, a többi bajnokság félbeszakad. A Magyar Kupa május 23-án folytatódik, 30-án a bajnokság, de a Ferencváros addigra pótolja az elmaradt bajnoki mérkőzéseit. A női NB1-ben pedig a Bajnokok Ligája indulásról döntő mérkőzéseket rendezik csak meg.

 

A döntés alapján 2020. május 23-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőjének első fordulóját, május 27-én a visszavágókat. A Magyar Kupa döntőjét június 2-án rendezik.

A Ferencváros az NB1-ből elmaradt két mérkőzését a Magyar Kupa elődöntő mérkőzésekkel azonos időszakban pótolja.

A tervek szerint az OTP Bank Liga a 26. fordulóval, május 30-án folytatódik és a június végéig befejeznék a bajnokságot. Egy csapat két bajnokija között legalább 3 napnak kell eltelnie.

A női NB1-ben a 13. fordulóból elmaradt MTK - DVTK mérkőzés pótlása után fog kialakulni a liga záró táblázata, melynek első két helyezettje egy két győzelemig tartó páros mérkőzésen dönti el a 2020/21-es női Bajnokok Ligája indulás jogát. A Simple Női Liga is hivatalos végeredmény nélkül zárul, nem lesz bajnok, nincsenek végső helyezettek és kiesők sem. Vagyis a 2020/21-es idényben a 2019/20-as idényben résztvevő csapatok jogosultak az NB1-es nevezésre

 

Az újraindulásra komoly előírások mellett kerül sor:

"Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet.

A sportolók, stábtagok egészségének védelme kiemelten fontos feladat, amelynek biztosítására a kluboknak jelentős energiákat kell összpontosítaniuk ebben a helyzetben. Az MLSZ orvosi bizottsága részletes egészségügyi és vizsgálati protokollt dolgozott ki, melynek tervezetéről a szövetség előzetesen tájékoztatta az érintett klubokat. Ennek értelmében a kezdeti, átfogó orvosi ellenőrzést követően a csapatoknál hetente kétszer, illetve minden mérkőzés előtt koronavírustesztet kell a játékosokon és minden velük érintkező személyen elvégezni. A pozitív tesztet produkálókat el kell különíteni az egészséges játékosoktól, és a többiek egy soron kívüli teszt elvégzése, illetve negatív eredménye után folytathatják a sporttevékenységet.

Az MLSZ által életbe léptetett másik szabályozás értelmében a zárt kapus mérkőzésekre csak az elengedhetetlenül szükséges személyek és ők is csak minimális létszámban engedhetőek be a stadionba, a csapatok közvetlen közelébe. A stadionon belül a játékteret az öltözőkkel szigorúan el kell különíteni (sport zóna) a nézőtéri területtől. A sport zónába csak olyan személyek léphetnek be, akik közvetlenül a mérkőzés előtt elvégezték a koronavírustesztet, és az negatív eredménnyel járt. A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be. Nekik nem kötelező a teszt, de nyilatkozniuk kell a tünetmentességről, és szigorúan be kell tartaniuk az általános előírásokat a stadion területén. A nézőtéri zónába is csak a minimálisan szükséges számú személy léphet be. Mindkét zónába előre összeállított lista alapján lehet belépni a stadionba." - olvasható az mlsz.hu-n

 

ˆhirdetés