Ár alatt válthat klubot néhány sztár az átigazolási időszakban

ˆhirdetés

Gareth Bale, Coutinho, Diego Costa is klubot válthat a nyáron

 

 

A koronavírus járványnak köszönhetően, több top játékos is mozgásra kényszerülhet  a spanyol bajnokságból. Leginkább olyan játékosokról van szó, akik rengeteget keresnek, de nem teljesítenek azon a szinten, mint amit elvárnának tőlük, akár sérülések miatt is.

 

Az évek óta tartó szappanopera az Gareth Bale és a Real Madrid esete. A spanyol klub múlt nyáron nyíltan megvált volna tőle, de a walesi a maradás mellett döntött. Megpróbált bizonyítani is, de fizikálisan sem sikerült, a sérülések megint közbeszóltak. Nem véletlenül jelennek meg vele kapcsolatban a folyamatos golfozást firtató cikkek. Bale végül idén is inkább kispadra szorult, miközben a klub egyik legjobban fizetett játékosa. Többször jelezte, nagyon jól érzi magát Madridban, kitöltené a szerződését a klubnál.

Sehol sem lehet megélni pusztán csak a múltból, ez a Real Madridnál fokozottan igaz, így Bale-t a legszívesebben eladnák, hiszen nem tudott a Cristiano Ronaldo utáni időszak vezérévé válni. A jelenleg kialakult gazdasági helyzetben pedig drága a fenntartása.

Bale esetében a Newcastle United lehet a mentőöv, de az angol klub tulajdonosváltása még mindig nem rendeződött. A tulajdonosváltás után, viszont a Newcastle lehet a legtőkeerősebb klub a világon.

Bale-t állítólag már 20 millió euróért is elengedné a Real Madrid. Ami óriási áresést jelentene, hiszen a vírus előtt legalább kétszer ennyit elkérhettek volna érte, sőt, a marketing értéke miatt, inkább 60 millió euró körül mozoghatott az ára. Bale amúgy nagyjából 100 millió euróért érkezett a Real Madridhoz. Vele kapcsolatban még az MLS lehet egy megoldás, de oda is inkább csak a szerződése lejárta után menne.

A Real Madrid egy másik kiemelt játékosától is megszabadulna, James Rodriguez sem tudta visszaverekedni magát állandó kezdővé. A kolumbiai is hajlik a váltásra, mert játszani akar, mert a válogatottban szükség lenne rá. Viszont a beszámolók szerint annyira ragaszkodik Madridhoz, hogy városon belül váltana klubot, az Atletico Madrid játékosa lehet a következő idényben.

Az Atletico Madridnál is lehetnek távozók. Diego Costa és Thomas Lemar lehet a két távozó. Egy top formában lévő Costára lenne szükségük, de sokat sérült, míg az óriási összegért érkezett Lemar eddig nagy csalódás az Atleti drukkerek számára.

A komolyabb fizetéssel rendelkező játékosok közül Coutinho távozása valószínűsíthető. A brazilt nem vette meg a Bayern München, így visszatér a Barcelonához. A helyzete nem egyszerű, mert korábban megbukott a klubnál, igaz, olyan játékkört erőltettek rá, ami nem a sajátja. A jelenlegi edző, Setién viszont képes lehet beépíteni. Coutinho iránt Angliából van érdeklődés, a Newcastle Unitedet vele kapcsolatban is hírbe hozták. Sőt, ha megvalósul a tulajdonosváltás, akkor minden elérhető top játékost hírbe fognak hozni a nagy múlttal rendelkező klubbal...

A Barcelonánál folyamatos téma még Rakitic helyzete, aki maradna és kitöltené a szerződését, míg a katalánok spórolnának rajta, vagy egy átigazolási ügyletben, cserealapként kezelnék.

A három spanyol óriásnál látszik, olyan játékosokról van szó, akik nem váltak be, vagy már idősebbek és azon a szinten nem tudnak teljesíteni, amit elvárnának. A Real Madrid az utóbbi két idényben óriási fiatalításba kezdett, egy Cristiano Ronaldo utáni következő tíz év csapatát építik. A Barcelonánál Messi köré gyorsan építenének egy olyan csapatot, ami esélyes megnyerni a Bajnokok Ligáját és rendeznék már a Xavi, Iniesta, Neymar visszavonulás/távozás okozta sokkot. Az Atletico Madrid is a Griezmann utáni életet rendezné, megválna olyan játékosaitól, akik nem úgy teljesítenek, mint amennyi az áruk.

A járvány ezeket a folyamatokat talán felgyorsítja, nagyobb árengedmények felé lökheti a klubokat, hogy hosszú távon a fizetéseken spóroljanak. A felvevő piac pedig leginkább az angol bajnokság lehet.

ˆhirdetés