De Ligt a Barcelonánál köthet ki?

Matthijs De Ligt máris klubot válthat

 

 

A Juventus érdeklődik Arthur iránt, a Barcelona középpályása, viszont nem akar távozni, jól érzi magát a katalánoknál, sőt a Barcelona sem akarja eladni a brazilt.

 

A Mundo Deportivo értesülése szerint akár Matthijs De Ligt játékjoga is belekerülhet az átigazolásba, de leginkább azt valószínűsíthetjük, hogy a fiatal holland középső védő maradni fog a klubjában, ahogy Arthur is.

De Ligt azért is kerülhet megint a Barcelonával kapcsolatba, ugyanis tavaly a Barcelona is vitte volna, de végül a 20 éves középső védő a Juventust választotta a több játék reményében, és valószínűleg magasabb fizetéssel járt a torinói megállapodás.

A Barcelonánál jelenleg csak Piqué kirobbanthatatlan a védelem közepéről és tavaly még Umtiti, Lenglet és Todibo is ott volt a másik középső védő posztjára, viszont erre az évre változhat a helyzet. Todibo már a német bajnokságban, a Schalkéban próbál fejlődni, Umtitit is rendre más klubokkal hoznak hírbe.

A koronavírus járvány a Juventust is érzékenyen érinti, így a torinói klub is elképzelhető, hogy megpróbál megválni azoktól a játékosoktól, akik sokat keresnek és nem váltak be. De Ligt nagy reményekkel érkezett, de egyelőre az első idénye után értetlenül néznek a szurkolók, miért is fizettek érte olyan sokat. Természetesen, van még lehetősége fejlődnie a hollandnak, sőt, a hírek szerint a következő idény végén Chiellini visszavonul, addigra kellene kulcsjátékossá válnia.

A Barcelona vonalat erősítheti még az is, hogy a katalánok nem csak De Jongot vitték volna az Ajaxtól, hanem a védőt is, lehet, hogy most nyáron újra egy csapatba kerülhetnek az amszterdami évek után?

Az átigazolást bonyolítja, hogy a Barcelona biztosan nem fog tudni De Ligtért 75 millió eurót fizetni, ennyit adott a Juventus az Ajaxnak a védőért, az olaszok viszont nem akarnak bukni nagyot az üzleten. Ráadásul a Barcelona Suárez utódját keresi, Lautaro Martinez szerződtetése sem olcsó dolog, míg Neymarról már a spanyol lapok szerint le is mondtak, mert olyan sokba kerül a brazil, hogy idén nyáron nem lesz rá keret.