Top játékosok hagyják ott a csapataikat, mielőtt vége lenne a bajnokságnak?

ˆhirdetés

Fontos dátum a labdarúgásban a június 30. Mi lesz akkor, ha nem fejeződnek be június végével a bajnokságok?

 

A legtöbb megállapodás június 30-ig szól, lejárhatnak a kölcsönadási szerződések, július 1-től szabadon igazolhatóvá válnak játékosok. Meg tudnak állapodni a felek arról, hogy a bajnoki idény végéig tartsák a jelenlegi megállapodásokat? Nagy kérdés.

 

A Marca összegyűjtötte, hogy a Real Madridnál például melyik játékost érinti a dátum, mert kölcsönben szerepel egy másik klubnál. Reguilon a Sevillánál, Javi Sánchez a Valladolidnál, Oscar Rodriguez a Leganesnél, Takefusa Kubo a Mallorcánál, Mayoral a Levanténél szerepel kölcsönben. Ödegaard helyzetét annyiban nem befolyásolja, hogy a Real Sociedaddal való megállapodás alapján két évre szól a kölcsönszerződés.

A Barcelonánál Alena a Betisnél, Rafinha a Celta Vigónál van kölcsönben. És akkor nem is említik Coutinho helyzetét, aki kölcsönben van a Bayern Münchennél, de nem feltétlenül él az opciós vásárlási jogával a bajor klub.

Július elsejétől amúgy Ezequiel Garay, Santi Cazorla, Nolito, Orellana, vagy Gonzalo Escalante szerződése is lejár, csak hogy néhány ismertebb nevet említsünk a spanyol bajnokságból.

 

Jelen pillanatban nem tudni, mikor folytatódnak a bajnokságok, csak annyit tudni, hogy éppen ma jelentette be a spanyol liga, hogy nem csak két hétre áll le a spanyol bajnokság. A Premier League április végéig biztosan leállt.

Érdemes megvizsgálni a többi bajnokságot is, június 30-val több játékosnak is lejár a szerződése. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a lejáró szerződésű top játékosok listájáról.

Thomas Meunier (PSG), Willian (Chelsea), Dries Mertens (Napoli), Edinson Cavani (PSG), Ryan Fraser (Bournemouth), Jan Vertonghan (Tottenham), Laywin Kurzawa (PSG), David Silva (Manchester City), Mario Götze (Dortmund), Pedro (Chelsea), José Callejón (Napoli), Olivier Giroud (Chelsea)

 

Felmerül a kérdés, hogy ezek a játékosok idény közben otthagyják a klubjukat, mert lejárt a szerződésük, vagy rövidtávú megállapodást tudnak velük kötni a klubjaik?

A vírus okozta leállás komoly felfordulást okoz, ami a cégekként működő labdarúgó vállalkozásokat is komolyan érint. A Barcelonánál például tárgyalnak a játékosok fizetésének csökkentéséről is.

 

ˆhirdetés