Nem lesz idén Európa-bajnokság, elhalasztotta az Uefa

ˆhirdetés

Az Uefa hivatalosan bejelentette, idén nem lesz Európa-bajnokság

 

 

Az Uefa elhalasztotta az idei Európa-bajnokságot, az új tervezett időpont: 2021. június 11-től július 10-ig.

 

A koronavírus miatt kialakult helyzet hozta változtatási kényszerbe az Európai Labdarúgó-szövetséget. Lassan az összes európai bajnokságot félbeszakították az országok ligái, viszont várhatóan szeretnék még idén befejezni azokat. Az Uefa döntése erre lehetőséget adhat.

Ha a koronavírus terjedése lassul, vagy vége lesz a járványnak, akkor a nyár folyamán, az idénre tervezett Európa-bajnokság idején befejeződhetnének a labdarúgó bajnokságok.

Egyelőre ez a fix, idén nem lesz Európa-bajnokság.

Várhatóan ehhez alkalmazkodva hozzák meg a döntéseiket a többi ország illetékese. Várjuk a további bejelentéseket.

 

Marco Rossi az mlsz.hu-nak már lereagálta a döntést.

– Az elmúlt időszakban minden idegszálunkkal és energiánkkal a rájátszásra és az Európa-bajnokságra koncentráltunk, mert nagy lehetőség lenne a magyar válogatott és a szurkolók számára a kijutás egy részben hazai rendezésű tornára, és részese lenni egy különleges eseménynek – mondta a döntéssel kapcsolatban szövetségi kapitány.

Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért! Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet egészen biztos döntést hozni a folytatásról, de mi a mostani döntésnek megfelelően készülünk.

- Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk. Ha ezt közösen elértük és túl leszünk ezen a nehéz időszakon, akkor majd újra koncentrálhatunk arra, hogy a labdarúgásban kitűzött céljainkat elérjük. Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni! Addig viszont ez a közös feladatunk, amit csak együtt érhetünk el!

 

ˆhirdetés