Nagyot zuhan nyárra a játékosok értéke, Pogbáé 30 millióval

ˆhirdetés

Átlagosan 28%-kal fog zuhanni a játékosok értéke az átigazolási időszakra

 

A CIES Football Observatory elemzése szerint komoly zuhanást okoz a koronavírus miatti leállás a játékosok értékében.

 

A számításaikat olyan tényezők befolyásolják, mint a játékosok kora, a szerződésük hossza, jelenlegi formájuk. Azoknak a játékosoknak pedig különösen sokat zuhan az értékük, akik még kevesebbet játszottak az idényben.

A számításaik alapján Paul Pogba 65 millió eurót ér, de ha nem változik semmi a nyári átigazolási időszakig, akkor júliusra már csak 35 millió eurót fog érni a Manchester United francia világbajnok középpályásának az értéke. Azt tegyük hozzá, hogy a Manchester United Pogbát 100 millió euró alatt nem akarja elengedni, múlt nyáron 160 millió euró körüli összeget kért érte. A Transfermarkt pedig jelenleg 100 millió euróra lövi be Pogba értékét.

A CIES a top 5 bajnokság klubjait vizsgálta, a legnagyobb zuhanást a csapat értékében a Marseille szenvedheti, a francia klub játékosainak összértéke 37,9%-os zuhanást produkálhat, majdnem 100 millió eurós nagyságrendről beszélünk az esetükben.

Az Inter 35,7%-os esés érheti, a játékosok összértéke 276 millió eurót zuhanhat.

Érdekes szemezgetni még a listából, így a Bayern Münchent 33%-os esés érheti, 267 millió eurós mínusszal.

A Real Madridnál 31,8%-os esés mellett -350 millió euró, a PSG 31,4%-os esés mellett -302 millió eurós értékcsökkenést produkálhat a játékosok értéke.

A legnagyobb értékben a Manchester City és a Barcelona keretének összértéke eshet, a City játékoskeretének értéke 412 millió euróval érhet kevesebbet a nyárra, a Barcelona kerete pedig 366 millió euróval érhet kevesebbet.

Érdekesség, hogy a gazdasági helyzetre reagálnak a klubok is, sorra jelentik be a megállapodást a fizetéscsökkentésekről, így a Juventus játékosai négyhavi bérről mondtak le, a Barcelona játékosai pedig 70%-os bércsökkentésbe mentek bele.

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés