Ma eldőlhet az Európa bajnokság sorsa, ezáltal a bajnokságoké is

ˆhirdetés

Már akár a mai napon, de a héten biztosan több fontos döntést hoznak a vezetők a bajnokságokkal kapcsolatban

 

 

Még nem tudni, hogy lesz-e Európa bajnokság a nyáron. Ha halaszt az Uefa, éppen erről tárgyal, akkor ahhoz majd tud igazodni a többi ország bajnoksága is.

 

Ha elhalasztódik a válogatott torna, akkor későbbre halasztva, akár az Eb tervezett idején, be tudják fejezni a nemzeti bajnokságokat. Akkor be lehet majd fejezni a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is.

Nehéz kijelenteni, de a bajnokságok befejezése égetőbb dolog, mint a nyári válogatott torna.

Jelenleg a labdarúgók a klubjaiknál keresett pénzekből élnek, ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor több vállalkozás is bedőlhet, ráadásul egy félbeszakított bajnokságot rengetegen igazságtalanságként élnének meg.

Persze mindent csak akkor lehet folytatni, ha csillapodik a járvány, vagy végleg leáll.

A folytatás azt is jelentheti, hogy jövőre újra ki tudnák írni a Bajnokok Ligája és Európa Liga sorozatot is.

 

Amúgy érdekesség, de a bajnokságok befejezésének időpontja befolyásolhatja az átigazolásokét is, hiszen jelen pillanatban július 1-én nyílik a piac, mi van akkor, ha még nincs lezárva a bajnokság. Egy szabadon igazolható játékos távozhat? Még ez is furcsa helyzetet hozhat, hiszen menet közben változhatnak a játékoskeretek.

A lényeg, hamarosan döntések születnek a folytatásról. És reméljük, sikerül olyan időpontokat kijelölni, amikor már lecseng a koronavírus járvány. Amiről ugye egyelőre nem lehet tudni, meddig fog tartani...

ˆhirdetés