Jovic Angliába igazolhat?

ˆhirdetés

Luka Jovic számára nem volt túl sikeres az első idény a Real Madridban, máris klubot válthat?

 

 

Luka Jovic számára nem volt sikeres a klubváltás. Az Eintracht Frankfurttól érkezett nagy reményekkel a Real Madridhoz a nyáron, de nem találja helyét a klubnál.

 

A német klubnál rendre lőtte a gólokat a bajnokságban és a nemzetközi kupában is. Fiatal kora ellenére úgy tűnt, megtalálhatja a számítását a Real Madridban is, de jól láthatóan túl magas volt a léc a számára.

A Real Madridban a posztján Karim Benzema az első számú sztár, ráadásul gólerősen kezdte az idényt a rutinos támadó. A helyén csereként többnyire Jovic kapott még bizonyítási lehetőséget, de a szerb csatár érezhetően nem találta a helyét a csapaton belül. Sőt, a koronavírus járvány miatti szünet előtt Jovic kikerült a keretből és Zidane által jól elfelejtett Mariano Diaz került a kispadra, sőt a Barcelona ellen a hajrában beállva még gólt is lőtt a szurkolók egyik kedvence.

Jovic állítólag nehezen illeszkedik be a csapatba, öltözői szinten is, nem csak a pályán. Vinícius és Rodrygo is könnyebben megtalálta a helyét a csapaton belül, bár valószínűleg a két fiatal sokat köszönhet Marcelónak is.

Jovic 60 millió euróért érkezett és talán a szurkolók is többet vártak tőle. A spanyol lapok szerint nem annyira közvetlen a médiával sem, így nehezebb felépíteni a szurkolók felé is a játékost. Ráadásul a helyén ott lenne Mariano, akit a szurkolók finoman szólva is szeretnek.

Az angol lapok szerint Jovicért természetesen angol klubok fognak bejelentkezni, korábban a Chelsea és a Tottenham is figyelte a körülötte kialakuló helyzetet, így elképzelhető, hogy a nyáron lépni fognak.

Viszont a Real Madrid átigazolási szokásait nézve az sem kizárt, hogy esetleg kölcsönadják a játékost, hogy fejlődjön, szokja a spanyol közeget. Jovic még mindig csak 22 éves, vagyis óriási fejlődési lehetőség előtt áll. De igyekeznie kell, mert a Real Madridot hírbe hozták Kane-nel is, de Mbappé nevét is hallani, sőt a télen Dortmundhoz szerződő Haalandot is figyelik állítólag a spanyolok.

Érdekesség, hogy Steve McManaman, aki korábban a Real Madrid játékosa is volt, éppen azért sem javasolja Haaland Madridba igazolását, mert láthatóan nem egyszerű érvényesülni a klubban, látva Jovic helyzetét.

McManaman jelezte, egy fiatal játékosnak túl nagy lehet a nyomás, amit a Real Madrid jelenthet, Jovicnak úgy tűnik, nehezebb elviselni ezt. Az angol szerint ilyen korban fontos, hogy több játéklehetőséghez jusson egy játékos, majd ha bizonyítottak a klubjaikban, akár 200 mérkőzés is a lábukban van, több nemzetközi kupás mérkőzés tapasztalatával, akkor érdemes a Real Madridba igazolni, nagyobb eséllyel számíthatnak kezdő helyre a spanyol óriásnál.

Érdekes megfigyelni, a Real Madridnál változott a helyzet az utóbbi években, nem csak az számít, hogy ki mekkora név, hanem a teljesítmény is. Példaként itt van Fede Valverde, aki 21 évesen alapembere lett a középpályának. De Vinícius és Rodrygo is kellemes meglepetést okozva használta ki Hazard sérülését és Bale formahanyatlását, pedig 19 éves brazilokról van szó. Rodrygo ráadásul az idényt lényegében a Castillában kezdte.

Vagyis van lehetősége a fiataloknak is, csak jobbnak kell lenniük, mint a helyükön lévő sztárok, és természetesen türelmesen, kitartóan küzdeni kell edzésről edzésre. Amit természetesen nem könnyű mérkőzés nélkül elviselni. Mert el kell viselni, vagy örülni kell annak is, ha ilyen korban többnyire csak csereként számít rájuk az edző, vagy a rotálás miatt csúszhat csak be, egy-egy mérkőzés, amikor viszont van lehetőség a bizonyításra. Zidane esetében ráadásul kiemelten fontos a rotáció, a cserejátékosok is megtalálhatják a számításukat a klubnál. Zidane tudja, hogy nagy tornákat csak akkor lehet nyerni, ha a sztárok a végén is bevethetőek, frissek, valamint a cserejátékosok is játékban vannak.

 

ˆhirdetés