Haaland vagy Pogba köt ki a nyáron a Real Madridnál?

ˆhirdetés

Haalandért nagy a harc, Pogba is klubot válthat. A Real Madrid kire csaphat le? Még a Tottenham is befutó lehet?

 

Erling Haaland és Paul Pogba körül is forrhat a levegő a nyáron, vagy amikor hivatalosan átigazolási időszakot rendeznek majd. Mind a két játékos kiköthet a Real Madridnál, de természetesen akkor sem kell meglepődni, hogy ha egyikük sem.

 

Erling Haaland csak télen igazolt a Dortmundhoz, de nagy benyomást tett a szurkolókra és a szakemberekre is. A norvég csodacsatár kivásárlási ára 75 millió euró, ami egy top csapatnak nem megfizethetetlen összeg, főleg olyan játékos esetében nem, aki a következő évtized egyik legjobb csatára lehet.

Haaland iránt amúgy a Manchester United és a Tottenham is érdeklődik, így sok tárgyalás vár még a felekre.

Mino Raiola a napokban arról beszélt, hogy sztárt akar vinni a Real Madridhoz, és ő képviseli Haalandot és Paul Pogbát is. Érdekesség, hogy a Manchester United és Raiola között nem éppen jó a viszony, de az angolok, mint ha készek lennének nyitni a játékosügynök felé. Már csak azért is érdemes jó viszonyt ápolniuk a feleknek, mivel Pogba még a Manchester United játékosa...

A Real Madrid elvileg befejező csatárt keres. Benzema mellé, mögé kellene egy csatártárs, aki mentesíteni tudná néha a rutinos játékost. Haalandnak így lenne lehetősége a fejlődésre. Viszont egy másik verzió szerint, ha a Tottenham csapna le a norvégra, akkor azt is jelentheti, hogy Harry Kane távozik a nyáron a Real Madridhoz. Kane amúgy nem biztos, hogy mindenáron menne... az sem kizárt, hogy a Spurs Kane mellé Haalandot nézte ki. Az angol csatárnak is szüksége lenne egy váltótársra, nem véletlenül sérült rengeteget tavasszal Kane, túlhajtották az utóbbi években. A sok sérülés miatt bizonytalan is a Madrid, nem akarnak újabb sérülékeny játékost igazolni.

Pogba már múlt nyáron távozott volna, Zinedine Zidane szerette volna megszerezni, Florentino Perez már nem annyira, de valószínűleg az átigazolási összeg is fájt a spanyol klubnál. Egy olyan játékosért, aki még nem bizonyított igazán, nem akarnak 160 millió eurót kifizetni. Pogba legjobb időszakát a Juventusban töltötte, de akkor ott volt mellette Pirlo, a Manchester Unitedben már nem játszott látványosan. Kivéve az edzőváltásnál, Solskjaer érkezésekor a hátán vitte a csapatot, idén viszont folyamatosan sérült. Pogba még nem bizonyította, hogy egy egész idényen keresztül, vagy akár folyamatosan évekig képes csúcs formát nyújtani.

Pogba iránt amúgy a Juventus is érdeklődik, az sem kizárt, hogy a francia világbajnok középpályás visszatér a torinói klubhoz.

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés