Ezért nem kell fizetést csökkenteni a Real Madridnál

ˆhirdetés

A Real Madridnál úgy tűnik, nem lesz szükség fizetéscsökkentésre

 

 

A Marca elemzi, miért is nem kerül sor a Real Madridnál fizetéscsökkentésre. Míg több riválisa kénytelen volt meglépni a csökkentést. A Juventus játékosai négyhavi bérről mondtak le, a Barcelona játékosai pedig 70%-os bércsökkentésről állapodtak meg.

 

A Real Madrid 155 millió euróval rendelkezik, ami a válság miatt csökkent, de elegendő arra, hogy a klub stabil maradhasson a válságos időszakokban is, az ilyen helyzetekre pedig 46 millió van elkülönítve.

Florentino Perez átigazolási politikája inkább óvatos, olyan szemszögből, hogy fontos a klub számára a játékosok fizetésének mértéke. Külön kiemelik, Paul Pogba azért sem érkezhetett a klubhoz, mert többet kellett volna fizetni a franciának, mint Sergio Ramos, vagy Gareth Bale fizetése.

A Real Madrid 430 millió eurót fordít egy évben a bérekre, ami a teljes költségvetés 50%-a. A Barcelona a cikk szerint a költségvetés 80%-át költi bérekre.

A Real Madridnál ennek a stabilitásnak az eléréséhez fontos lépés volt Cristiano Ronaldo elengedése is, ezért nem érkezett több olyan játékos, akit hírbe hoztak ugyan a klubbal, de végül a magas fizetése miatt nem szerződtettek.

Viszont éppen a klub stabil helyzete miatt pletykálnak akár Erling Haaland, vagy Eduardo Camavinga szerződtetéséről.

ˆhirdetés