Cristiano Ronaldo történelmet írt, de élen az Inter, egy pontra a Lazio

ˆhirdetés

Elképesztően szoros az olasz bajnokság, egy ponton belül három csapat is az aranyért folytatott harcban

 

 

A 23. fordulóra láthatóan még semmi sem dőlt el az olasz bajnokságban. Az utóbbi években a Juventusnak nem nagyon kellett aggódnia az első helyért, de erre az idényre változott a helyzet, nem a Napoli a fő ellenfél, míg az Inter és a Lazio is bajnokságot akar nyerni.

 

Még szombaton meglepetésre kikapott a Juventus a Veronától. Talán csak Cristiano Ronaldo örülhetett, hiszen klubrekordott döntött azzal, hogy zsinórban 10. bajnoki mérkőzésén is eredményes tudott lenni, ilyenre korábban nem volt képes egy torinói sem.

Ronaldo nagy futás után lőtt a kapuba, Borini vendég védelmi hibát kihasználva egyenlített, majd Bonucci kezezéséért megítélt büntetőt Pazzini értékesítette, a kapu bal oldalába lőtt.

Vasárnap a Parma otthonából vitte el a pontokat a Lazio. Nem Immobile volt eredményes, hanem Caicedo, aki a 41. percben egy lecsorgó labdát lőtt félfordulásból az ötösről a kapu jobb oldalába, több gól pedig nem esett a mérkőzésen.

A forduló záró mérkőzése a milánói derbi volt, amit az Inter 4-2-re nyert a Milan ellen úgy, hogy a Milan két góllal vezetett az első félidő után, de az Inter a másodikban négyet lőtt.

A forduló végére az Inter 54 pontos lett, amivel a tabella élére ugrott. A Juventus a második, szintén 54 ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel, míg a Lazio 53 ponttal a harmadik. A Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen az Atalanta áll, 11 ponttal leszakadva, eddig 42 pontot gyűjtöttek össze.

 

Olaszország, Serie A tabella és eredmények

ˆhirdetés